StoryEditorOCM
OstaloBADMINTONSKI KUP HRVATSKE

Zlato za Patrika Karamatića, za drugo se, na žalost, nije mogao boriti, ukupno Dubrovniku šest medalja!

Piše Tonči Vlašić
9. svibnja 2023. - 14:10

Patrik Karamatić je na turniru 2. kola mlađe juniorskog Kupa Hrvatske osvojio zlato u pojedinačnoj konkurenciji, a zbog ozljede Raine Vindiš, članice Velike Gorice, s kojom je u turniru mješovitih parova stigao do finala, član Dubrovnika nije imao priliku osvojiti još jedno zlato.

Zanimljiv je bio njegov put do finala. Karamatić je bio prvi nositelj, u osmini finala, četvrtfinalu i finalu je sve svoje suparnike svladao s 2:1, u osmini finala u odluci s 25:23, a u četvrtfinalu s 21:19 (suparnik Patrik Konjuh, također član Dubrovnika), ali u finalu, kad je igrao protiv drugog nositelja, Ivana Kosora iz Medvedgrada 1998., uvjerljiv – 2:0. Konjuh je na kraju peti, a šesti Niko Šumić, koji je u četvrtfinalu poražen od Kosora. Ukupno je nastupilo 17 mlađih juniora.

U konkurenciji do 15 godina Dubrovnik je i prije meča za treće mjesto imao osiguranu broncu. Ogled dvije članice dubrovačkog kluba pripao je Lei Burazor, koja je s 21:12 i 21:10 svladala Eriku Konjuh. Burazor je osvojila ukupno dvije medalje. U mješovitim parovima igrajući s Lovrom Matovinom iz Koprivnice osvojila je srebro. Burazor i Konjuh su u polufinalu poražene od prve odnosno druge nositeljice. Burazor je od kasnije pobjednice, prve nositeljice Tee Rebresco iz Medvedgrada 1998. izgubila s 22:20 i 23:21.

Dvije medalje za Dubrovnik osvojio je u juniorskoj konkurenciji Marko Janičić. Bio je srebrni u pojedinačnoj konkurenciji, a u mješovitim parovima s Erikom Konjuh brončani. Zanimljiv je bio meč u četvrtfinalu pojedinačlne konkurencije, Janičić je dobio Patrika Karamatića s 19:21, 21:12 i u odluci 28:26! Karamatić je na kraju sedmi, a Patrik Konkuh, koji je također izgubio u četvrtfinalu, osmi.

Turniri 2. kola Kupa odigrani su u Čakovcu i Zagrebu. 

19. travanj 2024 01:53