StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE |

ZLATO VELOLUŠKIH BLIZANKI Ivana i Josipa Jurković poput braće Sinković: ‘Konačno se naš san ostvario, u svojoj zemlji, pred svojim gledateljima...‘

Piše Tonči Vlašić
1. svibnja 2021. - 14:27

Novi lijep rezultat Ivane i Josipe Jurković. Pobjednice su utrke Svjetskog kupa na zagrebačkom Jarunu. Veloluške blizanke su 2000 metara izveslale za 7 minuta, 11 sekundi i 12 stotinki, više od četiri sekunde brže od posade Češke, te gotovo 20 sekundi brže od Francuske, preostale treće posade u konkurenciji.

- Konačno se naš san ostvario, u svojoj zemlji, pred svojim gledateljima, predstavljali smo Hrvatsku. Jedanaest godina smo u veslanju, toliko smo čekale na ovaj trenutak. Pokazale smo kako možemo i u jakoj konkurenciji ostvariti dobar rezultat. Dale smo sve od sebe. Hvala gledateljima na Jarunu, osjetile smo njihovu podršku. Pozdrav tati, koji je pomorac, i koji je trenutno na Karibima. Mama je tu, s nama. I posade Češke, i Francuske, bit će nam između ostalog konkurentice na skorašnjim kvalifikacijama za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Bilo bi lijepo kad bi uspjele to izboriti - istaknule su blizanke Jurković nakon uspjeha u Svjetskom kupu. 

image
Zlatne veloluške blizanke - Ivana i Josipa Jurković
Damir Krajač/Cropix

Ivana i Josipa, ponikle u Ošjaku, danas članice zagrebačke Trešnjevke, tako su se našle uz bok s braćom Sinković, Valentom i Martinom, koji su također osvojili zlato u Zagrebu, te je hrvatsko veslanje ostvarilo dvostruku pobjedu u disciplini dvojac bez kormilara.

Hrvatsko veslanje osvojilo je ukupno četiri medalje. Preostale dvije su bronce, a do njih su stigli Damir Martin u samcu, te četverac bez kormilara u sastavu Ivan Piton, Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić.

U polufinalu dvojca na pariće nastupio je Dubrovčanin Patrik Papac. Veslajući s Mihaelom Girottom nije uspio izboriti 'A' finale, ali će 21-godišnji veslač ponikao u Neptunu, danas član zagrebačke Trešnjevke, svoj debi u Svjetskom kupu, na velikoj sceni, pamtiti po izborenom nastupu u polufinalu.

22. travanj 2024 13:06