StoryEditor
OstaloUSPJEH JEDRILIČARA ORSANA NA REGATI NA HVARU

ZLATNI OPROŠTAJ OD 2019. GODINE Alec Cvinar na Staru godinu podigao pokal pobjednika Laser Europa Cupa!

31. prosinca 2019. - 20:27
Na najbolji mogući način - pobjedom - zaključio je 2019. godinu Alec Cvinar, jedriličar Orsana. Osvojio je Laser Europa Cup na Hvaru. 

- Prvi dan, 28. prosinca, nismo jedrili zbog jake bure. Iduća dva dana održana su četiri plova, jedan 29. prosinca, a tri 30. prosinca. Oba ta dana jedrilo se po umjerenoj i jakoj buri. Danas, zadnjeg dana, bila je lagana tramuntana. Održan je jedan plov - javio se nakon završetka regate Cvinar, koji je u prvom plovu bio drugi, u drugom i četvrtom najbolji. U trećem plovu je bio treći, a osmi u posljednjem petom plovu. 

Najslabiji rezultat se na kraju odbacio, ali i da nije, opet bi najbolji bio u Laseru Standard Orsanovac, koji je uspjeh ostvario u konkurenciji natjecatelja iz šest država (Ukrajina, Crna Gora, Srbija, Njemačka, Slovačka i Hrvatska). 

- Uz mene je na moru na Hvaru za vrijeme regate na Hvaru bio od trenera Tomaž Jurišić. Inače, od nedavno surađujem s Jozom Jakelićem, trofejnim splitskim trenerom, koji je na Olimpijskim igrama, Svjetskim i Europskim prvenstvima osvojio desetke medalja. Prije nastupa na Hvaru bio sam s Jakelićem na pripremama na Malti gdje ću se opet pripremati. Na Maltu se vraćam 5. siječnja - istaknuo je Cvinar, koji nije prvi put na Hvaru podigao pobjednički pokal.

- Jednom sam bio najbolji u konkurenciji jedriličara do 19 godina, zatim jednom u konkurenciji do 21 godine, međutim, sad sam prvi put najbolji u ukupnom poretku, u seniorskoj konkurenciji. Ovo je moj najveći uspjeh na Hvaru - istaknuo je Cvinar.
Orsanovi Optimisti na Hvaru
Na Hvaru je od 28. do 30. prosinca održana 43. Novogodišnja regata za klasu Optimist. Pod vodstvom trenera Marjana Pamuklića nastupili su i članovi Orsana od kojih je najbolji plasman ostvario Leon Njirić, koji je zauzeo 27. mjesto u ukupnom poretku u kojem je Roko Tomšić bio 30., Lukas Krile 31., a 36. Marin Pamuklić. Zbog bolesti na kraju nisu nastupili Marin Domjan i Damjan Jurišić

Tomšić je u predzadnjem šestom plovu bio sedmi, inače, u konkurenciji natjecatelja do 12 godina zauzeo je u ukupnom poretku jedanaesto mjesto. Novogodišnja regata na Hvaru, njeno 43. izdanje, okupilo je natjecatelje iz Poljske, Ukrajine, Slovenije, Češke te Hrvatske.

loading...

Izdvojeno

26. rujan 2020 16:29