StoryEditorOCM
OstaloKARATE/VETERANSKO PH

ŽELJO PERKOVIĆ Tri od tri, i to sva tri puta zlato!

13. ožujka 2017. - 19:39

Željo Perković, natjecatelj, trener i predsjednik Karate kluba Kakato, prije neki dan je osvojio naslov državnog prvaka na veteranskom prvenstvu Hrvatske, koje je održano u Kostreni.

- Bio sam najbolji u kategoriji veterani-kate preko 35 godina. To je treći put kako sam prvak Hrvatske u toj kategoriji. Prvi naslov sam osvojio u Virovitici 2011. godine, prošle godine sam po drugi put nastupio na veteranskom prvenstvu, koje se održalo u Rijeci te opet bio prvi.

Perković je jednom bio seniorski prvak Hrvatske, a ne računajući tri naslova veteranskog prvaka Hrvatske, vlasnik je desetak medalja s državnih prvenstava.

- Srećom, kad se sve zbroji, daleko više je uspjeha koje su ostvarili drugi.

Pod njegovim vodstvom članovi Kakata su osvojili na državnim prvenstvima više od dvadeset medalja.

- Medalje su osvajali Ivana Popović, Iva Ursić, Lora Kljunak, Mia Lazo, Jasna Vrhovac, Marko Soče… Osvajali smo medalje i na Svjetskim prvenstvima u WSKU u mlađim uzrastima, a imali smo i seniorsku doprvakinju (Dajana Mrsić). Imamo se sa čime pohvaliti - podsjetio je Perković.

Idući nastup članovi dubrovačkog karate kluba imat će na Županijskom prvenstvu, koje će se održati u Pločama u nedjelju, 19. ožujka.

- Godišnje nastupimo na 15-ak natjecanja. Možemo se pohvaliti kako na svakom kvalitetnijem međunarodnom turniru ostvarimo zapažen rezultate.

19. travanj 2024 19:02