StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Zbog ozljede najuspješnija sportašica Dubrovnika propušta SP, u Dohu ide samo Župka, Semiz: ‘Niti jedna suparnica je ne voli ...‘

Piše Tonči Vlašić
4. svibnja 2023. - 19:43

Iva Oberan ide u Dohu, nažalost, ne i Petrunjela Pavić. Ozljeda ruke je ipak ozbiljna, svaki pregled je to potvrdio, te će aktualna mlađe seniorska prvakinja Europe, judašica Dubrovnika 1966., propustiti ovogodišnje najveće natjecanje – Svjetsko prvenstvo.

- Petrunjela se ozlijedila na priprema u Njemačkoj. Na zadnjem treningu. Nezgodno je pala na ruku, koju joj je poklopila suparnica... - istaknuo je Mateo Semiz. Dubrovčanin, šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966., zadnjih godina u stožeru reprezentacije, a od kraja prošle godine i glavni trener muške reprezentacije. Međutim, i dalje je uz judašice…

I s Oberan, najuspješnijom članicom Župe dubrovačke, non stop je u Gospinom polju. Bit će uz nju i u Dohi.

- Petrunjela i dalje trenira, ali ne može raditi judo. Šest tjedana treba paziti desnu ruku. Ove godine je bila sedma na Grand Slamu u Tbilisiju, te na Grand Prixu u Zagrebu, a treća nedavno na Europskom seniorskom kupu u Dubrovniku. Prošla je po kolo na Grand Prixu u Portugalu i Grand Slamu u Taškentu, treća na PH. Svjetska prvakinja Barbara Matić je zaustavila u polufinalu državnog.

Iva Oberan?

- Ona je trenutno trinaesta na listi za Olimpijske igre u Parizu na koje će sedamnaest najboljih s liste, a svaki kontinent ima još po dva mjesta gledajući rang listu, plus tu je domaćin. Naravno, treba zadržat ovu poziciju. Trebat će ponoviti prošlogodišnje rezultate – istaknuo je Semiz.

Oberan i Semiz putuju u Dohu, u Katar, u ponedjeljak, 8. svibnja. Župka će na tatami u srijedu, 10. svibnja. U subotu, 6. svibnja, doznat će suparnicu na startu kategorije do 63 kilograma.

- Uzimajući u obzir svjetsku rang listu, od dvadeset i pet najboljih u kategoriji do 63 kilograma na SP-u će nastupiti njih dvadeset i dvije. Japanka Korikawa Megumi brani naslov, a Francuskinja Clarisse Abegnenou je aktualna olimpijska pobjednica, i peterostruka svjetska prvakinja. Nije bila u Taškentu prošle godine. Vraća se nakon poroda. Već je bila na nekoliko natjecanja – rekao je Semiz, te istaknuo: Iva je pokazala protiv najboljih kako ih može pobjeđivati. Ona danas može pobijediti svakoga, a sad više ne može izgubiti od svakoga. Niti jedna suparnica je ne voli vidjeti u svom dijelu ždrijeba!

19. travanj 2024 13:40