StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

ZATRPAN ČESTITKAMA Miho Simović: ‘I kad smo iskoristili meč loptu u finalu, dobili četvrti set s 13:11, olakšanje. Imam zlato! Napokon zlato!‘

Piše Tonči Vlašić
2. ožujka 2020. - 15:22
Svaki novi naslov prvaka, naročito kada je riječ o seniorskoj konkurenciji, me iznova razveseli. Svaka nova medalja oko vrata naših vrhunskih sportaša zorno pokazuje raznolikost talenata koje naša Dubrovačko-neretvanska županija ima. U svoje osobno ime te u ime cijele Dubrovačko-neretvanske županije od srca čestitam tebi Miho, tvom treneru i Upravi kluba na osvojenom naslovu - napisao je župan Nikola Dobroslavić u svojoj čestitci Mihu Simoviću, stolnotenisaču Libertas Marinkolora, koji je u paru s Tomislavom Kolarekom osvojio naslov državnog prvaka u muškim parovima na upravo završenom državnom prvenstvu Hrvatske, koje se igralo u varaždinskoj Areni. 

Čestitao je i gradonačelnik Mato Franković.

'Iznimno mi je drago što ti mogu čestitati na tituli seniorskog prvaka Hrvatske. Od tvoje prve brončane medalje 2012. godine nižeš uspjehe i rezultate koji su te doveli do tvoje prve zlatne medalje. Uz predani rad dolaze i rezultati, stoga vjerujem kako je ovo tek prvo u nizu tvojih velikih priznanja. Čestitke naravno idu i tvom suigraču Tomislavu Koleraku te vam želim obojici još puno uspješnih sportskih rezultata!' - istaknuo je Franković. 

Simović je s klubom 2017. bio prvak Hrvatske, poslije je osvojio duplu krunu, njegov Libertas Marinkolor je uzeo i Kup Hrvatske, ali na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske dva naslova doprvaka u muškim parovima su mu do jučer bila najbolji plasman. 

- Prvo što sam promislio kad smo dobili finale: 'Napokon! Napokon zlato!'. Da, baš to - napokon zlato! Drago mi je da sam to uspio s velikim prijateljem, Kolarekom, koji danas igra u njemačkoj Drugoj ligi, koji je stariji od mene (Kolarek je rođen 1988. godine, Simović 1993. godine - op.a.) i koji je baš, baš dobar igrač. Znamo se dugo. Dobro se razumijemo. Nema nervoze dok igramo. Bodrimo jedan drugog. Što se tiče ždrijeba, do polufinala smo lagano prošli, a poslije, znali smo, bit će i bilo je teško. Iskreno, očekivali smo Filipa Zeljka i Filipa Čipina u finalu, ali oni su iznenađujuće ispali u četvrtfinalu. Kasnije smo u finalu igrali protiv Ivana Zeljka i Daniela Mijatovića, koji su dobili Filipa Zeljka i Filipa Čipina, i pokazalo se, zasluženo, jer su odigrali baš vrhunski prvenstvo. Međutim, i mi smo bili baš dobri. Finale smo dobili s 3:1. Učinili smo sve da ne dođe do petog seta, jer je tad to lutrija, i uspjeli smo u tome. I kad smo iskoristili meč loptu u finalu, dobili četvrti set s 13:11, olakšanje. Imam zlato. Napokon zlato! Pružio sam u tom trenutku ruku Kolareku. Čestitali smo jedan drugom na uspjehu - priča Miho dan nakon velikog uspjeha, svog prvog zlata na seniorskom prvenstvu Hrvatske.  

- Prošle godine smo Tomislav Japec i ja bili favoriti u muškim parovima, ali sam ja imao problema s leđima. Međutim, kad smo već došli do finala, nisam želio odustati, ali nisam mogao puno pomoći u finalu. Bio sam na tek 30 posto svojih mogućnosti. Računao sam, ako se ispromašivaju, ali u finalu je teško očekivati da se to dogodi. U svom prvom finalu na državnom, koliko pamtim, nismo bi blizu pobjede - prisjetio se Konavljanin, koji je u Varaždinu igrao na tri fronta. Nastupio je još u pojedinačnoj konkurenciji te u mješovitim parovima. 

- Bilo je naporno, očekivano, te sam zadnjih mjesec i pol dana imao baš dobre pripreme. Igrački sam, ali i fizički bio spreman za Varaždin. Dugo nisam igrao takav turnir, a nisam želio biti nespreman te riskirati ozljedu te da ne budem mogao poslije igrati završnicu klupske sezone. Što se tiče nastupa u pojedinačnoj konkurenciji te u mješovitim parovima, nisam zadovoljan kako sam odigrao u pojedinačnoj konkurenciji. Jednostavno, loptica s kojom se igralo, ona ne odgovara mojoj igri. Znate, loptica ima sto vrsta, a s tom nisam imao veliko samopouzdanje. Nisam smio igrati kako mi odgovara jer to nisam mogao s tom lopticom odigrati. Stoji, četvrtfinale je dobar rezultat, ali izgubio sam u njemu od Ronalda Ređepa, kojeg sam dobio zadnjih sedam, osam puta. Međutim, njegova prednost je bila što je on domaći u toj dvorani, i s tim lopticama.

I kad je već spomenuo Ređepa, njegov StaRR je i ove sezone bio uspješniji u domaćem prvenstvu. Varaždinski klub će obraniti naslov prvaka Hrvatske. Simoviću s Libertas Marinkolorom ostaje borba za Kupu Hrvatske, natjecanje u kojem je sva tri puta dubrovački klub igrao finale, u kojem je slavio u prva dva izdanja, ali ne i u trećem.

- Da, okrećemo se nastupu u Kupu Hrvatske. Ne znamo u kojem će sastavu igrati StaRR, ne znamo ni gdje će se igrati završni turnir Kupa Hrvatske. Znamo kako igramo u četvrtfinalu protiv Ploča u Pločama. To bi trebali proći, nadam se bez većih problema, a zatim... Ha, za osvojiti trofej treba odigrati na vrhunskoj razini.  Bilo bi lijepo kad bi po treći put osvojili Kup Hrvatske, donijeli klubu četvrti trofej u posljednje četiri sezone. 

Simović je u Varaždinu osvojio svoju sedmu medalju na seniorskim prvenstvima Hrvatske. Zlato, dva srebra i četiri bronce. Pet medalja je uzeo u muškim parovima, dvije (brončane) u pojedinačnoj konkurenciji. Prvu medalju na seniorskom PH osvojio je 2012. godine (bronca u paru s Markom Habijanecom). Na sedam od devet posljednjih prvenstava bio je na pobjedničkom postolju. 

- Jesam li zadovoljan? Jesam, pogotovo sad kad sam napokon osvojio zlato, ali se nadam kako će ih biti još. Već smo se Kolarek i ja dogovorili, naravno, ne bude li kakvih problema s ozljedama, kako ćemo 2021. braniti naslov - istaknuo je Simović. 
19. travanj 2024 21:05