StoryEditorOCM
OstaloFESTA U KNEŽEVOM DVORU U PRIDVORJU

Zajednica sportova Općine Konavle proslavila svoj deseti rođendan, te nagradila najuspješnije u 2022. godini: ‘Neće nedostajati sredstava za sport‘

Piše Tonči Vlašić
23. prosinca 2022. - 21:20

U ove godine obnovljenom Kneževom dvoru u Pridvorju, gdje je stolovao konavoski knez prije gotovo šest stoljeća, pa sve do pada Dubrovačke Republike 1808. godine, održana je festa Zajednice sportova Općine Konavle. Deset je godina djelovanja Zajednice, koja je šesti put uzastopno birala svoje najbolje pojedince i kolektive, te dodijelila posebna priznanja.

PODIGNIMO LETVICU VISOKO

Danas u Zajednici sportova, koja je s djelovanjem počela prije deset godina, imamo 27 aktivnih klubova različitih sportskih grana. Zajednica je do sad sudjelovala na različitim natječajima, a što je za rezultat imalo nabavku sportske opreme, postavljenje novih  reflektora na plivalištu u Cavtatu, osiguranje opreme za održavanje nogometnih terena. U suradnji s Općinom Konavle proveli smo projekt Podignimo letvicu visoko. Vrijednost projekta bila je milijun i pol kuna, a u sklopu kojeg su provedeni treninzi za djecu s poteškoćama u razvoju. Osim što je nabavljeno još sportske opreme, izgrađeno je malonogometno igralište s umjetnom travom u Čilipima. Zajednica će i dalje kroz svoj rad, uz pomoć Općine Konavle, nastaviti ulagati u sportsku infrastrukturu, te podržavati sve sportaše i sportske klubove na njihovom putu. Isto tako poticati osnivanje novih klubova. Cilj je uključiti još više stanovnika Općine na bavljenje sportom – naglasili su čelnici Zajednice sportova Općine Konavle. 

Najuspješniji u 2022. godini je Vaterpolski klub Cavtat, koji je, kako je naglašeno, osvojio sve što se osvojiti može u kategoriji nade. Prvak Hrvatske, potom osvajač Kupa Hrvatske, te najbolji na nekoliko međunarodnih turnira, a i mlađe nade su otišle u jednom od dva državna natjecanja do kraja osvojivši Kup Hrvatske.

Vratar Luko Vezilić je u ime ekipe preuzeo nagradu. Uručio im je Đino Kralj, koji je bio predsjednik Vaterpolskog kluba Cavtat, a danas je prvi čovjek Zajednice sportova Općine Konavle, koja broji 27 klubova u nekoliko sportova.

Nade Cavtat su, da se ne zaboravi, prva momčad koja je osvojila naslov prvaka Hrvatske u pola stoljeća dugoj povijesti kluba, koji je poznat po brojnim igračima, koji su s drugim klubovima osvajali ne samo naslove državnih prvaka i državne kupove, već i europske trofeje, a s reprezentacijom medalje na najvećim svjetskim natjecanjima, olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima.

- Matijana Staničić, naša trenerica u školi plivanja, temelj je svih ovih uspjeha Vaterpolskog kluba Cavtat – istaknuo je Pavo Pulić, trener malih vaterpolista, koji je skupa s Andijem Dropcem vodio (mlađe) nade do spomenutih uspjeha.

Zatim se pljeskalo članovima Judo kluba Konavle Cavtat. Najuspješnija perspektivna sportašica je 12-godišnja Nika Katušić, koja je prvakinja Hrvatske u judu u kategoriji djevojčica do 32 kilograma. Petra Đurković je pak ponijela nagradu za najuspješniju seniorku. Tijekom ove godine osvojila je bronce na seniorskom i juniorskom državnom prvenstvu u kategoriji do 48 kilograma. To su njezina dva najvrjednija rezultata. Treća članica Judo kluba Konavle Cavtat s nagradom zajednice je Ana Schmuch, koja je najuspješnija sportašica mlađih dobnih kategorija. Ana se u 2022. tri puta popela na pobjedničko postolje državnih prvenstava, i to je sva tri puta doprvakinja, redom, mlađe kadetska, kadetska i juniorska u kategoriji do 44 kilograma.

Posebno priznanje dobilo je Streljačko društvo Konavle, koje je imalo najviše uspjeha na županijskom prvenstvu u tri discipline: lovački trap, parkur i karabin. Toni Astić, Perica Miljas i Stipe Šabić su pobjednička ekipa, dok je u pojedinačnom konkurenciji Miljas bio drugi, Astić četvrti, a Šabić peti u konkurenciji 25 strijelaca iz šest streljačkih klubova.

image

Tri od ukupno četiri nagrade na šestom izboru Zajednice sporta Općine Konavle ponijele su članice Judo kluba Konavle Cavtat

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Nagrade Zajednice sportova Općine Konavle

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Zajednici sportova Općine Konavle, te svim njezinim članovima čestitku je uputio načelnik Božo Lasić

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Nagradu Vaterpolskom klubu Cavtat uručio je Đino Kralj, predsjednik zajednice sportova Općine Konavle

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Najuspješnija perspektivna sportašica je 12-godišnja Nika Katušić, kojoj je nagradu uručio Ivica Skurić, dopredsjednik Zajednice sportova

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Petra Đurković je ponijela nagradu za najuspješniju seniorku, koju je uručio Pero Kapetanić, dopredsjednik Zajednice sportova

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Načelnik Božo Lasić uručio je članici Judo kluba Konavle Cavtat Ani Schmuch nagradu za najuspješniju sportašicu mlađih dobnih kategorija

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Načelnik Božo Lasić uručio je nagradu i Streljačkom društvu Konavle

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Svečanost Zajednice sportova Općine Konavle održana je u obnovljenom Kneževom dvoru u Pridvorju

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Voditelj Juraj Magud, te tajnik zajednice Ivan Kralj

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Okupljene je u ime Dubrovačko neretvanske županije i župana Nikole Dobroslavića pozdravila pročelnica Ana Čeović

Tonći Plazibat/Cropix/

Uz Đina Kralja nagrade su uručili i dva dopredsjednika Zajednice sportova, Pero Kapetanić i Ivica Skurić, te načelnik Općine Konavle Božo Lasić i županijska pročelnica Ana Čeović. Program je vodio Juraj Magud, a sve pod paskom tajnik Zajednice Ivana Kralja.

- Rezultati koji su sve bolji i bolji potvrđuju kako vrijedno radite - istaknula je Čeović. Čestitala svim sportašima na trudu, poželjela im još bolje rezultate, te Zajednici sportova Općine Konavle na desetljeću uspješnog rada.

- Radujem se izvrsnim rezultatima svih naših sportaša. Općina će i dalje pomagati, pogotovo djecu. Prvi put smo jednoglasno donijeli proračun. Neće nedostajati sredstava za sport - naglasio je načelnik Lasić.

image

Festa Zajednice sportova Općine Konavle 2022. godine

Tonći Plazibat/Cropix/
19. travanj 2024 04:54