StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Zadnje kolo para gaće, može li Square napraviti novo čudo, slaviti kod branitelja naslova i lidera, te ostaviti Olmissum iza svojih leđa?

Piše Tonči Vlašić
14. travnja 2022. - 10:39
Vratari Squarea u zagrljaju - Niko Zrilić i Alen Turuk su čestitali Luju Jurišiću na obranama protiv Olmissuma. Bilo je 1:0 za Square u utakmici odigranoj u Gospinom polju 1. ožujkaTonči Vlašić

TKO PROTIV KOGA U ČETVRTFINALU DOIGRAVANJA ZA PRVAKA?

Poredak: 1. Olmissum 32 boda, 2. Square 30 bodova, 3. Crnica 30 bodova, 4. Futsal Pula 30 bodova, 5. Novo vrijeme 27 bodova, 6. Futsal Dinamo 24 boda, 7. Vrgorac 24 boda, 8. AFC Universitas 22 boda, 9. Šibenik 1983. 17 bodova, 10. Alumnus 3 boda.

Prvih osam će igrati u doigravanju za prvaka, u četvrtfinalu prvi protiv osmog, drugi protiv sedmog, treći protiv šestog, te četvrti protiv petog. Predzadnji Šibenik 1983. će razigravati za ostanak, Alumnus ispada. 

Kakva završnica ligaškog dijela prvenstva, tri sastava mogu osvojiti 'jedinicu' (Olmissum, Square ili Crnica), samo su dva sigurna kako će u četvrtfinalu imati prednost domaćeg terena (Olmissum i Square). Uglavnom, zna se kojih će osam sastava igrati u doigravanju za prvaka, ali niti jedan ne zna s koje će krenuti pozicije.

Derbi je u Omišu, prvak i lider Olmissum dočekuje drugi Square. Druga utakmica koja 'para gaće' je ona u Šibeniku između treće Crnice i Novo vrijeme, koje je peto. Četvrta Futsal Pula dočekuje osmi AFC Universitas.

Koji sve na kraju može biti Square?

BITKA NA RIBNJAKU, U OMIŠU, OD 18 SATI

Olmissum – Square 1

(Olmissum osvaja 'jedinicu' s 35 bodova, a Square ostaje na 30 bodova, u najgorem slučaju je četvrti)

Olmissum – Square X

(Olmissum će imati 33 boda, Square 31 bod, tad sve ovisi kako će završiti ogled između Crnice i Novo vrijeme, Crnica ima 30 bodova, a Novo vrijeme 27, dok 30 bodova ima i Pula, koja dočekuje AFC Universitas, pobjedom Futsal Pula preskače Square, Crnici je tad i bod dovoljan za skok preko Squarea, u tom slučaju je Square četvrti)

Olmissum – Square 2

(Square u najgorem slučaju drugi, a ako Crnica ne dobije Novo vrijeme kod kuće, tad je prvi)

TREBA ZNATI

Square je slabiji od Crnice u međusobnim ogledima, i to jer je šibenska momčad postigla više pogodaka u gostima (Square je slavio na Baldekinu s 4:1, a Crnica u Gospinom polju sa 6:3), Square i Futsal Pula poravnati, svatko je slavio kod kuće s 3:2, ali Square ima u ovom trenutku bolju pogodak razliku – plus 18, a Futsal Pula plus 9, zatim Square je u 'krugu' s Crnicom i Futsal Pulom drugi (Crnica je osvojila 7 bodova u tom krugu,. Square šest, a Futsal Pula četiri), Square je u 'krugu' s Crnicom i Novo vrijeme također drugi (Novo vrijeme je u tom slučaju na 7 bodova, Square na 6, a Crnica na 4), ako se dogodi četiri sastava po 30 bodova (Square je tu osvojio 9 bodova, protiv svakog ima pobjedu i poraz, Futsal Pula je oba puta dobila Novo vrijeme, ima bod protiv Crnice, te tri protiv Squarea – 10 bodova, Novo vrijeme četiri boda protiv Crnice, tri protiv Squarea, te niti jedan protiv Futsal Pule – 7, Crnica bod protiv Novo vrijeme, četiri protiv Pule i tri protiv Squarea – 8, u ovom slučaju Square je treći u doigravanju za prvaka)

Uglavnom, bit će super zanimljivo, svi igraju u isto vrijeme, od 18 sati kreće lopta s centra u Šibeniku: Crnica – Novo vrijeme, u Zagrebu: Alumnus Sesvete – Futsal Dinamo, u Vrgorcu: Vrgorac – Šibenik 1983., u Omišu: Olmissum – Square, te u Puli: Futsal Pula – AFC Universitas. 

image

Gordan Duvančić (Square) protiv Olmissuma u Gospinom polju

Tonči Vlašić

TREĆI PUT, PRVI PUT U OMIŠU

Treći put službeno ove sezone Square protiv Olmissuma. U polufinalu završnog turnira Kupa Hrvatske, neutralni teren - Pula, bez pobjednika nakon 40 minuta igre. Penali su odlučivali. Olmissum je otišao u finale u kojem je poražen od Novo vrijeme. 

Drugi put za bodove u Gospinom polju. Pamtit će se taj ogled za sva vremena. Jedan pogodak je odlučio, i to jedan u mreži Olmissuma. Postigao ga je Maro Đuraš u 7. minuti.

25. travanj 2024 16:40