StoryEditorOCM
OstaloZAVRŠNI TURNIR MALONOGOMETNOG KUPA HRVATSKE

VUKOVIĆ ZAUSTAVIO 'CRVENO PLAVE', ALUMNUS PRVAKA Square nesretno i nespretno ostao bez finala!

15. ožujka 2019. - 23:15
Square je bio bolji, imao je vodstvo 3:1, ali je Uspinjača uspjela izjednačiti u igri sve ili ništa, bez vratara, te na kraju slaviti na penale. Njezin junak je vratar Marko Vuković. 'Crveno plavi' tako nisu uspjeli doći do svog sedmog finala Kupa Hrvatske i prilike da nakon 21 godinu po drugi put u svojoj povijesti podignu pobjednički pokal.

Uspinjača će u finalu igrati protiv Alumnusa, koji je priredio iznenađenje te s 3:2 dobio Novo vrijeme Apfel, aktualnog prvaka. Finale se igra u subotu, 16. ožujka, s početkom u 20 sati uz izravan prijenos na Arena sport 2.

Prvo poluvrijeme: poveo je Square već u 3. minuti. Blago Gašpar je izveo udarac iz kuta, pronašao Bruninha, koji nije čekao da lopta padne na parket. Potegao je odmah. Neobranjivo. Naciljao je Brazilac donji desni kut gola vratara Uspinjače Vukovića. Minutu nakon pogotka istaknuo se Alen Turuk, vratar Squarea. Nedugo nakon toga prilika za Square, ali Hrvoje Cvjetković nije uspio prevariti vratara Uspinjače. Rezultat je izjednačen u 8. minuti. Pogriješio je Square, Uspinjača je došla u priliku. Turuk u želji da dođe prije do lopte od Silvia Totha, napravio je prekršaj u svom kaznenom prostoru. Za to je još dobio žuti karton. Renato Koturović je bio siguran realizator najstrože kazne. Lopta u jednu, a vratar Squarea u drugu stranu. U 10. minuti Gašpar je zatresao stativu gola Uspinjače.

Sjajan je bio potez Pelea, prvog topnika Squarea ove sezone, u 14. minuti. Fintom, kao da će dodati, izbacio je dva čuvara, posalo ih u lijevu, a on otišao u desnu, potom je tukao, ali nije pogodio okvir gola. U 15. minuti sjevnula je kontra Uspinjače, Gordan Duvančić je imao završni zdarac, a Turuk završnu riječ. Potom je prijetio Square. Najveća prilika je bila na isteku 17. minute kad je Ante Daničić tukao, lopta se nakon 'flipera' u kaznenom prostoru Uspinjače dokotrljaja do Cvjetkovića, koji je potegao sa 6 metara, ali se istaknuo Vuković, koji je na mjestu i u 19. minuti kada je potegnuo iskosa, sa 7,8 metara, Maro Đuraš.

Gotovo dvostruko više udaraca prema golu imao je Square od Uspinjače u prvom poluvremenu. Square 28, a Uspinjača 13. Uzimajući samo udarce u okvir gola 13:8 za Square, ali u najvažnijem – 1:1.

Nastavak – nastavak dominacije Squarea. Već u 21. minuti Pele je pronašao Gašpara, zatim u 22. minuti Pele je tukao iz slobodbnog udarca. Potom Gašpar pogađa u glavu vratara Uspinjače, koji je tako upisao novu obranu. U 27. minuti opsada gola zagrebačke ekipe: Cvjetković za Pelea, koji pronalazi Stjepana Reza. Vratar savladan, ali ne i obrana Uspinjače. Nakon toga slobodan udarac za Square, iskosa sa sedam metara. Pele na kojem je napravljen prekršaj nije tukao, već je pokušao proigrati suigrača. Zatim Rezo - 2:1. Prevario je Duvančića, potegao s deset metara, i pogodio. Gašpar je vrlo brzo imao priliku za novi pogodak, ali nova obrana Vukovića. U 31. minuti Marko Kuraja je 'zavaljao' vratar Uspinjače, te iza njegovih leđa poslao loptu u mrežu.

U 35. minuti, igrajući na sve ili ništa, bez vratara, Uspinjača je smanjila zaostatak. Pogodio je Franjo Matković. Tom prilikom je Turuk zatražio liječničku pomoć, međutim, nije Antun Bačić, trener Squarea, trebao mijenjati vratara. Nakon toga nastavak opsade Uspinjače. Turuk je na mjestu u 38. minuti. Ali, desetak sekundi poslije 3:3. Za ne povjerovati kako je lopta završila u mreži Squarea. Matković je pokušao uposliti suigrača, Daničić je išao glavom presjeći to dodavanje. Međutim, lopta koju je dirao, nastavila je svoj let i pogodila vratnicu od koje se odbila, pogodila leđa Turuka te završila u mreži.

Pola minute prije kraja Pele je prebacio vratara Uspinjače, ali je put lopte u mrežu presjekao je Duvančić.

Potom penali. Prva od tri serije: Zoran Primić je na vratima, kapetan Uspinjače Koturović je precizan. Potom Pele – Vuković brani. Druga serija: Turuk na vratima, pogađa Toth.  Pogađa i Ante Daničić. Treća serija: Benkov udarac brani Primić, ali Rezo je neprecizan... Uspinjača Gimka je u finalu.
Square – Uspinjača 3:3 /4:5 nakon penala
SLAVONSKI BROD Dvorana Vijuš. Gledatelja 200. Suci: Josip Knezović i Krešimir Grgurević.
Strijelci: 1:0 Bruninho (3), 1:1 Koturović (8-6m), 2:1 Rezo (27), 3:1 Kuraja (31), 3:2 Matković (35), 3:3 Matković (38).
Penali, prva serija: 3:4 Koturović, 3:4 Pele (obrana Vuković), druga serija: 3:5 Toth, 4:5 Daničić, treća serija: 4:5 Banek (obrana Primić), 4:5 Rezo (promašaj).
SQUARE: Turuk, Pele, Darrer, Cvjetković, Rezo (1), Kuraja (1), Šulić, Zarač, Perić, Gašpar, Bruninho (1), Đuraš, Daničić, Primić. Trener: Antun Bačić.
USPINJAČA GIMKA: Vuković, Gudasić, Banek, Uremović, Toth, Jamičić, Koturović (1), Mataja, Matković (1), Čirjak, Duvančić, Pavlić. Trener: Korab Morina.

20. travanj 2024 04:50