StoryEditorOCM
OstaloDARIO MARINOVIĆ |

VRATIO SE U NAJJAČU LIGU SVIJETA, TAMO MU JE I MJESTO Jimbee Cartagena F.S. uručila Dubrovčaninu dres s brojem 21!

Piše Tonči Vlašić
1. kolovoza 2020. - 15:45
Na jesen, ako nova sezona počne na vrijeme, trebao bi opet zaigrati u najjačoj ligi svijeta! – rekao je Dario Marinović početkom svibnja u razgovoru za Dubrovački vjesnik. Otkrio tad kako se vraća u Španjolsku, ne u ElPozo Murcia za koji je igrao tri sezone i s kojim je osvojio tri trofeja (španjolski Superkup te dva puta španjolski Kup kralja), već kako postaje član Jimbee Cartagene F.S., također člana elitnog razreda najjače lige svijeta.

Marinović, srebrna kopačka Europskog prvenstva 2012., najbolji strijelac hrvatske malonogometne reprezentacije svih vremena, te najuspješniji dubrovački malonogometaš svih vremena, koji je ponikao u Squareu, igrao zatim za Nacional, Split, te u Kuvajtu, operiran je krajem prošle godine nakon što je muku mučio s ozljedom od kraja 2018. godine. U sezoni 2019./20. trebao je igrati za talijanski Real Rieti, koji je vodio s klupe Brazilac Eduardo Sao Thiago Lentz, koji je čak 17 sezona, od 2001. do 2018., bio trener u ElPozu Murcia, dakle, koji je od 2015. do 2018. trenirao Marinovića.

Međutim, operacija je razlog što Dubrovčanin na kraju nije zaigrao u Italiji, a ni mogao pomoći reprezentaciji u posljednjim akcijama.

Ugovor s Real Rietijem je raskinuo dva mjeseca nakon početka priprema za novu sezonu. Vratio se nakon toga u Hrvatsku. Potpisao opet za Split za koji je igrao prije odlaska 2012. u Kuvajt iz kojeg je u ljeto 2015. stigao prvi put u Španjolsku, u ElPozo Murciu. Na kraju je Marinović i zaigrao za Split, i to u nastavku upravo završene sezone, koja je bila prekinuta zbog koronavirusa u ožujku, a nastavljena krajem lipnja. Nije uspio pomoći Splitu izboriti ostanak. Zaostatak najuspješnijeg hrvatskog kluba bio je veliki, a kola do kraja premalo, svega tri. Kako se trener, koji ga je trenirao u ElPozu, a koji ga je zvao u Italiju, u Real Rieti, vratio u međuvremenu u Španjolsku, te preuzeo ambicioznog prvoligaša Jimbee Cartagenu F.S., opet je Eduardo Sao Thiago Lentz nazvao Marinovića.

- Budući sam u redu, ozljeda je prošlost, dogovorili smo se. Da, idem u Cartagenu. Vraćam se u Španjolsku – potvrdio je početkom svibnja. Tri mjeseca poslije bio je na predstavljanju. Odradio liječnički pregled, te preuzeo dres Jimbee Cartagene F.S. s brojem 21 u dvorani novog kluba za koji će igrati iduće dvije sezone.

Marinović se tako i službeno vratio u najjaču ligu svijeta, tamo gdje mu je i mjesto.

image
Dario Marinović u dvorani te u dresu novog kluba - Jimbee Cartagana F.S.
19. travanj 2024 09:54