StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

VRATILI SE DOMA, A S NJIMA SQUARE NEĆE STRAHOVATI ZA OSTANAK Marko Kuraja: ‘Nije bilo smisla ostati u Real San Giuseppeu, a nakon što smo se čuli...‘

Piše Tonči Vlašić
22. rujna 2021. - 14:06

Nisu se držali dogovora. Toliko problema u sedam, osam dana, koliko smo bili u klubu. Jednostavno, da sad ne idem u detalje, nije bilo smisla ostati, te smo napustili klub, a na kraju i Italiju – rekao je 24-godišnji Marko Kuraja, koji je skupa s Marom Đurašom trebao u sezoni 2021./22. braniti boje Real San Giuseppea, talijanskog prvoligaša.

Kuraja je prošlu sezonu počeo u Saviatesta Mantovi, zatim igrao za Meta Cataniu. Đuraš je ovo ljeto u Italiju stigao iz Njemačke, gdje je igrao u dresu TSV Weilimdorfa. Kuraja je s Meta Cataniom potpisao najveći uspjeh kluba, igrao finale prvenstva, Đuraš je pak s TSV Weilimdorfom osvojio naslov prvaka Njemačke.  

- Što se tiče Real San Giuseppea to je završena priča. Trebali smo, ali nismo ništa potpisali. Srećom, s obzirom što smo doživjeli. Kako smo se nakon svega čuli s novim predsjednikom Squarea Robertom Krilom, vratili smo se doma, sjeli smo s njim te razgovarali i gotovo sve dogovorili. Bili smo već na treningu, te ćemo se po svemu sudeći obojica vratiti u Square. Opet se u Gospinom polju slaže lijepa priča - rekao je Kuraja. 

Alen Turuk, Niko Zrilić, Lujo Jurišić, Gordan Duvančić, Gustavo Henrique Steinwandter, Hrvoje Cvjetković, Haron Džanković, Antonio Noković, Matej Perović, Mato Šimunović, Ante Franković, Đino Čengić, Đino Peškura, Ivan Daničić i Roko Mikulandra su igrali neki dan pripremnu utakmicu protiv Olmissuma. Sad će Antun Bačić imati dvije karte više, i to jake karte, a još ako Square uspije dovesti Facunda Gassmanna, rođenog 2000. godine, koji je bio kapetana U19 reprezentacije Argentine, te koji igra Prvu argentinsku ligu...

Uglavno, i bez Gassmanna Square ima dolaskom, tj. povratkom Đuraša i Kuraje sastav koji ne bi trebao strahovati za ostanak.

Nova sezona starta za 1. listopada. 'Crveno plavi' kreću iz Šibenika, na Baldekinu ih čeka Crnica.

Prva HMNL 2021./22.

Prvoligaši su Alumnus (Sesvete), Crnica (Šibenik), Futsal Dinamo (Zagreb), Futsal Pula, Novo vrijeme Apfel (Makarska), Olmissum (Omiš), Square (Dubrovnik), Šibenik 1983., AFC Universitas (Split) i Vrgorac.

Raspored 1. kola, 1. listopada: Olmissum - Alumnus, Crnica - Square, Vrgorac - Novo vrijeme Apfel, Futsal Pula - Šibenik 1983., te Futsal Dinamo - AFC Universitas. 

Olmissum, koji brani naslov prvaka i pobjednika Kupa, gost je Squarea u 9. kolu, posljednjem prvog dijela sezone. Osam najboljih će u doigravanje za prvaka, U četvrtfinalu se igra na dvije pobjede, kao i u polufinalu, a u finalu na tri.

20. travanj 2024 16:10