StoryEditorOCM
OstaloFINALE PRIJE FINALA U CARDIFFU

Viši je, teži je, ali nije bolji, Ante Delija lovi u Walesu svoje drugo finale PFL-a, neće biti sam u Motorpoint Areni, stigli su...

Piše Tonči Vlašić
13. kolovoza 2022. - 10:14

Neće biti sam Ante Delija u Cardiffu, u Motorpoint Areni. Imat će podršku s tribina. Brat Đuro će biti uz ring, zatim prijatelji Paulino Hendić, Luka Trtoman, Petar Nožica, Goran Čokljat, Đani Bjelokosić, Nikola Burđelez i Zlatko Bajić. Nitko od njih nije želio propustiti borbu kad je ona tako blizu, kad Ante ne nastupa s onu stranu Atlantika, već na europskom tlu.

Ante Delija je na trećem od ukupno četiri koraka koliko je dug put do pojasa teškaškog prvaka i nagrade od milijun dolara u PFL-u, a hoće li biti u prilici 25. studenog, kad je finale po svemu sudeći u Dubaiju, napraviti uspješno i taj posljednji korak, znat će se kasno večeras kad ga čeka polufinale protiv 32-godišnjeg Brazilca Renana Ferreire.

- Prva borba je u 18 sati, dok je moja jedanaesta, predzadnja – istaknuo je Konavljanin, koji je opet bio lakši na vagi nego uoči prethodne borbe. U 2. kolu 112,12 kilograma, sad 109,77 kilograma. I osam mjeseci stariji Brazilac, koji je u karijeri do danas ostvario devet pobjeda i tri poraza, lakši je u odnosu na prethodno kolo, a teži je od Delije. Vaga je pokazala kako Ferreira ima 116,57 kilograma.

- Ferreira je jedan od rijetkih boraca koji je viši od mene, i to 10 centimetara – dodao je 195 centimetara visoki Konavljanin, koji je iskusniji od svog suparnika. Delija će večeras imati svoju 27. borbu u profesionalnoj karijeri, te loviti svoju 22. pobjedu.

Drugi polufinalni par se u potpunosti promijenio. Trebali su se boriti prošlogodišnji prvak Brazilac Bruno Cappelozza, koji je u finalu 2021. dobio Deliju i Rus Denis Goltsov. Capplozza je otkazao zbog ozljede, dok Rus nije dobio vizu za nastup u Walesu. Uskočili su Amerikanac Juan Adams i Brazilac Matheus Scheffel.

Zbog toga nema tko ne ističe uoči borbi u Cardiffu kako je borba Delija - Ferreira finale prije finala.

19. travanj 2024 17:56