StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

VALAMAR JUNIOR OPEN Ratko Galjer: 'Prošle godine smo imali natjecatelje iz 15, a ove iz 28 država!'

6. svibnja 2017. - 15:44

Na oba turnira, Valamar Junior Open te Yonex  Youth International, imamo natjecatelje iz 28 država od toga su stigli natjecatelji iz četiri azijske države. Tu je Francuz Arnaud Merkle, doprvak Europe od prije mjesec dana, ali on nije po rang listi najbolji – istaknuo je Ratko Galjer, čelni čovjek organizacije oba dubrovačka turnira koja se istovremeno igraju u Gospinom polju (Valamar Junior Open - Otvoreno juniorsko prvenstvo Hrvatske za uzrast do 19 godina, koji se boduje za svjetsku rang listu) i u Čibači (Yonex Youth International, turnir za pomladak do 11, do 13 i do 15 godina).

Najbolje rangirani igrač na Valamar Junior Openu je Čeh Cristian Savin. I Kazahstanac Dmitriy Panarin je ispred doprvaka Europe.

- Što se tiče kvalitete igrača, osim Danske i Njemačke, svi najbolji su došli u Dubrovnik s tim što Danci rijetko idu na turnire izvan svoje države – dodao je Galjer.

Hrvatska ima vodeće u uzrastu do 17 godina. Koliko mogu protiv dvije godine starijih igrač(ic)a, odgovor ćemo dobiti ovog vikenda.

- To što se naš turnir boduje za svjetsku juniorsku rang listu je razlog što su ovdje najbolje juniorke i najbolji juniori iz Mađarske, Francuske, Češke, Bugarske, Moldavije, Slovenije, Engleske, Turske, Španjolske, Švedske, Belgije, Srbije, Tajvana, Nizozemske, Kazahstana, Finske, Norveške, Italije, Indonezije, Estonije, Indije, Slovačke, Luksemburga i Švicarske te Hrvatske. Prošle godine smo na drugom izdanju Valamar Junior Opena imali juniorke i juniore iz 15 država. Dakle, ove je godine gotovo dvostruko više država na turniru. Što se tiče Yonex Youth Internationala tu smo prije godinu dana imali natjecatelje iz pet država, a  ove godine iz sedamnaest. Na turniru pomlatka su djeca iz Rusije i Ukrajine, a te dvije države nemaju predstavnike na Valamar Junior Openu  - naglasio je Galjer.

Sva finala, i Yonex Youth Internationala, kao i Valamar Junior Opena, igrat će se u Sportskoj dvorani u Gospinom polju u nedjelju, 7. svibnja. 
 

24. travanj 2024 11:45