StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE |

VAGA JE U VARŠAVI, BORBA JE U LODZU Spreman je Antun Račić za obranu naslova KSW prvaka: ‘U kavez ću ravno iz hotelske sobe!‘

Piše Tonči Vlašić
18. prosinca 2020. - 13:09
Vaga je večeras u 18 sati. Antun Račić je u Poljskoj, u glavnom gradu. Nakon vage će se uputiti u Lodz gdje sutra za cilj ima obraniti naslov KSW prvaka u bantam kategoriji. Župljanin na vagi ne smije bit ni grama teži od 61,2 kilograma.

- Imam i manje. Nema problema – istaknuo je nekoliko sati prije vage. Dodaje, motiviran je, nikad lakše, kaže, nije skidao kila, a, smije se jer je u svibnju imao ni manje, ni više nego 77 kilograma.

- Ne govori mi ništa. Tako je bilo kad nismo mogli trenirat, kad smo morali bit kod kuće, a sad kad pričam s ostalim borcima, većina je imala isti problem. Međutim, nisam u par dana skinuo gotovo 17 kilograma. Od svibnja skidam kila, već odavno sam riješio problem.

image
Svih pet borbi u KSW-u, sjajnoj poljskoj organizaciji, dobio je Antun Račić


U Varšavu je stigao u srijedu. KSW je sve popratne događaje odlučio organizirati u glavnom gradu Poljske, druženje boraca s novinarima, vaganje.

- Lodz je udaljen sat vremena vožnje od Varšave. Odlučio sam ići nakon vage, a ne sutra na dan borbe. Bit će čudan osjećaj ući u kavez jer nema gledatelja, a kad sam se zadnji put borio u Poljskoj bilo je 30.000 gledatelja, pa i pojas, koji sam osvojio u zagrebačkoj Areni, osvojio sam pred više od 12.000 gledatelja. Sad će uz mene biti samo moj tim iz UFD Gyma iz Dusseldorfa. Došli su iz Dubrovnika Maja i Mato Butijer, koji su vazda uz mene. Bit će, dakle, uz kavez Ivan i Tomi Dijaković, Roberto Soldić, glavni trener Ivan Hippolyte... Svi nosimo maske. To je obaveza. Zatim, u hotelu je svatko u svojoj sobi. Hranu naručujemo u sobu. Nema zadržavanja kraj recepcije hotela, ni u hodnicima.

image
Antun Račić nakon trijumfa u zagrebačkoj Areni 2019. s Majom i Matom Butijerom foto: Tonči Vlašić


Suparnik Račića je 23-godišnji Brazilac Bruno Santos.

- Sreo sam ga i jučer, i prekjučer. Vidjet ću ga, naravno, večeras na vagi. Visok je. Ono što znam, što su mi rekli, to je da je opasniji u parteru nego na nogama. Izgubio je samo jednu borbu, dobio devet od deset od čega pet gušenjem. Kažu kako je veliki talent, a ja sam već rekao, ponovit ću i sad, u karijeri sam imao raznih boraca tako da ne očekujem ništa novo u kavezu od onoga sa čime se već nisam sreo. Dobro sam radio. Baš sam spreman, te uvjeren u novu pobjedu.

Račić se nije borio više od godinu dana, te borbe u Zagrebu kad je pobjedom protiv Poljaka Damiana Stasiaka postao prvi prvak KSW-a u bantam kategoriji.

- Korona je kriva što nisam branio naslov već u svibnju, zbog nje su tad otkazane sve priredbe. Korona je kriva što nisam bio u ringu prije dva mjeseca. Ovo ljeto sam ja bio pozitivan, deset dana sam se 'borio' s koronom, ali sam vrlo brzo nastavio s treninzima, te nakon potvrde kako se borim 19. prosinca, doveo sam se u TOP formu.

RTL 2 će izravno, od 23.30 sati u subotu, 19. prosinca, prenositi 57. priredbu KSW-a iz Lodza. Ne svih osam mečeva, ali, najvažnije, hoće borbu Antuna Račića i Brune Santosa.

- Priredba se održava u dvorani hotela u kojem smo smješteni. Ha, prvi put ću iz sobe ići pravo u kavez – otkrio je 30-godišnji Župljanin uoči svoje 34. profesionalne borbe (24 pobjede, 8 poraza te jedna borba bez pobjednika), a šeste na priredbama KSW-a gdje je bez greške. 

image
Trenutak za povijest - Antun Račić je podigao pojas prvaka u zagrebačkoj Areni u studenom 2019., te postao prvi KSW-ov prvak u bantam kategoriji foto: Tonči Vlašić
23. travanj 2024 09:57