StoryEditorOCM
OstaloPRVA HRVATSKA LIGA ODBOJKAŠICA

USPJEH U ZADNJOJ UTAKMICI KOD KUĆE U 2019. GODINI Dubrovnik nastavio pobjednički niz!

15. prosinca 2019. - 21:42
Odbojkašice Dubrovnika su stigle do učinka od 23 boda te su na visokom četvrtom mjestu nakon što su u 12. kolu kod kuće savladale Kostrenu sa čistih 3:0. Pobjeda je bila očekivana, prvo iz razloga jer je gost Gospina polja bila posljednjeplasirana ekipa lige, koja je i dalje bez boda, ali i zbog posljednjih dobrih igara i rezultata Dubrovnika, koji je dobio sve tri utakmice drugog dijela sezone. 

Niz pobjeda, uz napomenu kako je svaka pobjeda ekipe trenerice Mirjane Vreće i Marine Radić te Tomislava Jurišića vrijedna tri boda, počeo je u Gospinom polju protiv ni manje, ni više nego druge ekipe zagrebačke Mladosti, koja je prvi dio zaključila na diobi prvog mjesta s Dinamom, i to s osvojenih 25 od mogućih 27 bodova. Potom se slavila pobjeda u Rijeci prošli vikend protiv Drenove, te sad kod kuće protiv Kostrene.

Odbojkašice Dubrovnika su samo u tri od dvanaest utakmica ostale praznih ruku. U čak devet utakmica su popravile svoj bodovni konto (dva puta su osvojile po bod nakon poraza 2:3). Svih sedam pobjeda donijelo im je maksimalna tri boda (pet pobjeda s 3:0, a dvije s 3:1 u setovima).

Pobjedu broj sedam – 3:0 protiv Kostrene – izborile su Anđela Čuljak, Marijeta Lolić, Ivana Ivaniš. Nina Jakić, Mara Šilje, Petra Ramić, Ivana Marinović, Petra Putica, Nora Đurić, Martina Vreća, Hana Dilberović, Katarina Drobac, Gabriela Stipanović i Ema Šušić.

FOTO Gabriela Stipanović i Mirjana Vreća
Kup 4. siječnja 2020.
Dubrovnik je u 13. kolu, u subotu, 21. prosinca, gost Dinama, vodeće ekipe, koja je dobila svih dvanaest utakmica, osvojila 34 od 36 mogućih bodova. HAOK Mladost II je druga s 31 bod, treći Zadar ima 25 bodova, zatim četvrti Dubrovnik ima 23 boda, peti je Don Bosco s 18 bodova...

Računajući i nastup u Kupu Hrvatske, pobjede protiv Šibenika i Trogira s kojim su izbirile plasman u osminu finala, Dubrovnik je nanizao pet pobjeda. U osmini finala Kupa Hrvatske 'Snježana Ušić' dočekuje Kaštelu (utakmica za mjesto među osam najboljih igra se u subotu, 4. siječnja 2020. godine u Gospinom polju s početkom u 15 sati). 

19. travanj 2024 05:46