StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE |

USPIO JE, ŽUPLJANIN I DALJE NA TRONU Antun Račić svladao u Lodzu Brazilca Bruna Santosa, te obranio naslov KSW prvaka!!!

Piše Tonči Vlašić
19. prosinca 2020. - 23:37
Ruka u zraku je Antuna Račića nakon pet rundi protiv Brazilca Bruna Santosa foto: za Dubrovački vjesnik Sebastian Rudnicki
Uspio je Antun Račić. Obranio je naslov prvaka KSW-a u bantam kategoriji. Svladao je u Poljskoj, u Lodzu, Brazilca Bruna Santosa, i to jednoglasnom odlukom sudaca nakon pet iscrpljujućih rundi, ostvarivši svoju 25. pobjedu u trideset i četiri profesionalne borbe, te je i dalje bez greške u KSW organizaciji u kojoj je dobio i šestu borbu, te slavi. Zasluženo.

Sedam godina mlađi Brazilac, koji je do borbe za 30-godišnjim Župljaninom imao devet pobjeda i samo jedan poraz, morao je nakon sjajne borbe čestitati novom / starom prvaku. Brazilac je bio opasniji u prve dvije runde, ali je svaki put Račić odbio njegov napad. Nakon toga, malo po malo, Račić je preuzeo kontrolu. Dokazao je kako je sjajno pripremljen, a što je isticao u najavi borbe, dok je Santos s druge strane gubio snagu. 

image
Antun Račić i Bruno Santos u 'kavezu' KSW-a u poljskom Lodzu - Župljanin je obranio naslov prvaka u bantam kategoriji


Na kraju, nakon viđenog, očekivano je sudac u kavezu podigao u zrak ruku Antuna Račića, koji je prvi put branio, te obranio naslov prvaka KSW-a u bantam kategoriji, kojeg je osvojio prije 13 mjeseci u zagrebačkoj Areni, pred 12.500 gledatelja. Priredba u Lodzu, zbog loše epidemiološke situacije u cijelom svijetu, održana je iza zatvorenih vrata, bez gledatelja.

image
I dalje je pojas prvaka KSW-a u vlasništvu Antuna Račića foto: za Dubrovački vjesnik Sebastian Rudnicki
25. travanj 2024 00:21