StoryEditor
OstaloDOBRODOŠLI GLEDATELJI |

UPALILO SE ‘ZELENO‘ SVJETLO I U DVORANAMA Square neće biti sam protiv Vrgorca, a ni ‘Pituri‘ protiv Ploča?

Piše Tonči Vlašić
19. lipnja 2020. - 14:46
Podrška s tribina foto: Tonči Vlašić
Gledatelji mogu na sportska natjecanja i u zatvorenim prostorima - Nacionalni stožer civilne zaštite je dao 'zeleno' svjetlo, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio preporuke. 

Najvažnije su: na tribinama predviđenim za gledateljstvo osobe smiju sjediti na način da su udaljene 1,5 metar jedna od druge odnosno preporučuje se da maksimalan broj osoba u gledateljstvu ne prelazi četvrtinu ukupnog kapaciteta. Preporučuje se da osobe u gledateljstvu sjede tako da nisu smještene jedna iza druge već da u svakom sljedećem redu osoba sjedi za dva mjesta pomaknuta u desno u odnosu na osobu u prethodnom redu.

Zatim, organizatori sportske priredbe moraju voditi evidenciju prisutnih osoba na tribinama, a svaka treba na dan dolaska na utakmicu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Naglasak je i na fizičkoj udaljenosti za vrijeme ulaska i izlaska iz dvorane.

Malonogometaši Squarea i stolnotenisači Libertas Marinkolora nastavljaju sezonu, i zanimljivo, u petak, 26. lipnja, i jedni i drugi će u Sportskoj dvorani u Gospinom polju biti u ulozi domaćina. Square dočekuje u velikoj dvorani Vrgorac u pretposljednjem, 17. kolu, ligaškog dijela Prve hrvatske lige, a Libertas Marinkolor igra u maloj dvorani protiv Ploča četvrtfinale Kupa Hrvatske. Utakmica između Squarea i Vrgorca počinje u 18 sati, dok Libertas Marinkolor i Ploče svoj ogled počinju sat ranije. 

Klubove, s obzirom na preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, čeka zahtjevan posao ako se odluče otvoriti vrata gledateljima, a ukoliko se to dogodi, malonogometnu utakmicu će u idući petak, 26. lipnja, moći pratiti gotovo 300 gledatelja, a stolnoteniski ogled između Libertas Marinkolora i Ploča, s obzirom na kapacitet male dvorane, moći će pogledati 15 puta manje gledatelja nego malonogometni ogled Squarea i Vrgorca.
loading...

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 23:26