StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

UMORAN, ALI ZADOVOLJAN Pločanin Luka Gašpar brončani u disciplini brzinsko izbijanje na mlađe seniorskom prvenstvu svijeta!

Piše Tonči Vlašić
17. rujna 2021. - 22:49
Luki Gašparu je 2018. godine na dvije osvojene medalje na Svjetskom juniorskom prvenstvu čestitao u ime Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanskog tajnik Luko Hendić. Nema sumnje kako ga čekaju nove čestitke budući je osvojio sad i na mlađe seniorskom SP-a dvije medaljeTonči Vlašić

Brončanog sjaja je medalja Luke Gašpara u disciplini brzinsko izbijanje na Svjetskom prvenstvu za igrače do 23 godine, koje se održava u Francuskoj. Pogodio je 21-godišnji Pločanin u polufinalu 35 od 46 boća, ali Talijan Stefano Alverti je bio uspješniji – 45 od 50, te će on igrati u velikom finalu.

Dugo, dugo je bilo izjednačeno. Luka je prvi promašio, petu boću, a Talijan sedmu. Zatim Luka nije pogodio s dvanaestom boćom, a Talijan sa četrnaestom nakon čega je Pločanin vezao dva promašaja, ali potom pogađao, dok je Alverti upisao u tom odličnom nizu Gašpara treći, pa zatim i četvrti promašaj, te je opet rezultat bio izjednačen. Luka je u jednom trenutku imao prednost, međutim, nakon što je pogodio 30 od prvih 35, u idućih pet boća upisao je četiri 'nule', a kako je suparnik tad namjestio ruku, vrijeme je isticalo, više nije bilo mogućnosti nadoknaditi zaostatak.

- Baš sam iscrpljen, ali zadovoljan ostvarenim u brzincu – istaknuo je Gašpar, koji će u subotu, 18. rujna, s početkom 11.50 sati opet na teren. Čeka ga polufinale u disciplini precizno izbijanje. Suparnik mu je domaćin, reprezentativac Francuske Benoit Vercher. Medalju je plasmanom među četiri najbolja već osigurao i u toj disciplini.

Gašpar s nove dvije medalje osvojene u Francuskoj na ovogodišnjem mlađe seniorskom SP-u, pitanje je samo kojeg će sjaja biti druga, prva je brončanog, ima ukupno šest medalja s velikih međunarodnih natjecanja. Prethodne četiri je osvojio, redom: broncu na juniorskom EP-u 2018. godine, zatim dva srebra na juniorskom SP-a, te 2019. broncu u svom prvom nastupu na Svjetskom mlađe seniorskom prvenstvu, natjecanju za igrače do 23 godine, Sad će se s drugog mlađe seniorskog SP-a vratiti s dvije medalje.

19. travanj 2024 10:51