StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Umjesto 3:1, sad je 2:2 i to nakon što je Nizozemka pala na koljena...

Piše Tonči Vlašić
25. ožujka 2023. - 12:29

Iva Oberan nije uspjela još jednom svladati Joannu Van Lieshout, reprezentativku Nizozemske, te ostvariti pobjedu na startu IJF-ovog Grand Prixa u Tbilisiju. Nizozemka je bila bolja, te je izjednačila rezultat u međusobnim ogledima protiv judašice Župe dubrovačke na 2:2.

- Iva je imala dva, tri napada. Van Lieshout je nakon toga pala na koljena. Ostala joj je ruka. Iva je išla raditi polugu, ali umjesto da je napravila još jedan korak, te je prošla, ona je poskočila i bila iznad nje nje, a u tom trenutku je Van Lieshout podignula i potegla je, te je Iva pala. Nakon što je Nizozemka povela na wazari bilo je teško to stići – rekao je trener Mateo Semiz.

- Da nije bilo tog nesretnog trenutka, vjerujem kako bi Iva ostvarila novu pobjedu. Šteta, pogotovo kad se zna kako Nizozemki ne leži Iva – dodao je Semiz.

Van Lieshout je u kategoriji do 63 kilograma na 21. mjestu svjetske rang liste, dok je Iva dva mjesta slabije plasirana. Obje love nastup na Olimpijskim igrama u Parizu iduće godine.

Oberan je bila jedina hrvatska judoka, koja je nastupila drugog dana IJF Grand Prixa u glavnom gradu Gruzije. Sutra, posljednjeg, trećeg dana na tatami će preostalih pet, a među njima je i Petrunjela Pavić, judašica Dubrovnika 1966., koja nastupa u kategoriji do 78 kilograma.

17. travanj 2024 19:01