StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

U SPLITU ODIGRANO ‘PRVO POLUVRIJEME‘ Ombla sad zna što mora napraviti kod kuće kako bi osigurala ostanak

Piše Tonči Vlašić
21. veljače 2021. - 23:35

Ivo Vlahušić je doveo Omblu u vodstvo u 10. minuti, dubrovački drugoligaš je vodio sve do 31. minute na splitskim Gripama, ali u prvoj utakmici prvog kruga razigravanja za ostanak u južnoj skupini Druge hrvatske lige Bačvice su bile bolje s 3:1. Frane Barać je izjednačio na 1:1, Jure Gale u 35. minuti pogodio za 2:1 domaćina, koji je u prezadnjoj, 39. minuti stigao do trećeg pogotka. Strijelac je bio Marijan Imeri. Uzvrat se igra idući vikend u Gospinom polju.

Ombla je bila peta u podskupini 'B', a Bačvice šeste u podskupini 'A'. Tko bude bolji u dvije utakmice razigravat će u nastavku za poredak od 7. do 10. mjesta, a poraženi od 11. do 14. mjesta. Drugoligaško društvo napustit će najmanje dva, a u najgorem slučaju pet klubova. Zbog toga će nakon razigravanja za ostanak biti mirna samo tri najuspješnija sastava, oni koji na kraju zauzemu sedmo, osmo i deveto mjesto. 

Ombla je pod vodstvom Antonia Pjevića protiv Bačvica na Gripama igrala u sastavu: Marko Ilić, Antonio Drašković, Ivo Vlahušić, Antonio Noković, Borna Tikvica, Matija Zore, Frano Vlahušić, Pero Ševo, Hrvoje Bogdanović, Leo Bogdanović, Dominik Gustin i Mateo Vodopić. 

U preostala tri para razigravanja za ostanak Murter je sa čak 7:0 svladao Heroje 2007., splitski Hajduk s 2:0 Trogir, a Kijevo je kao gost sa 4:2 bilo bolje od Knina.

Par Ombla - Bačvice ‘križa’ se u nastavku natjecanja s parom Knin (7B) – Kijevo (4A). Ostala dva para su: Hajduk (6B) – Trogir (5A) i Murter (7A) – Heroji 2007. (4B). Za prvaka razigravaju Split, Šibenik 1981. i Mejaši iz podskupine ‘B’, a Genius, Torcida i Jezera iz podskupine ‘A’.

18. travanj 2024 15:27