StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

METKOVIĆ PLOVI PREMA SUPER LIGI Teško će do nje i preostala dva županijska prvoligaša

Piše Tonči Vlašić
7. veljače 2021. - 11:19

Bistion je opravdao ulogu prvog favorita lige i u Putnikovićima protiv Komolca (18:8), Hajduk je pak poražen kod Sokola (17:9), izravnog konkurenta u borbi za mjesto u Hrvatskoj Super ligi prema kojoj hita Metković, koji je jedini od županijskih prvoligaša slavio u 7. kolu, i to u gostima kod Primoštena (20:6).

U niti jednoj utakmici kola nije bilo neizvjesnosti, pa ni u ogledu Otoka i Imotskog (18:8 za Otok). Metković je pobjedu kod Primoštena, fenjeraša, osigurao i prije posljednjeg kruga. Vodio je 5:3 nakon prvog, a na gumama uzeo 9 od 10 poena. Petu ovosezonsku pobjedu u sedmom nastupu, prvu gostujuću, Metković je izborio igrajući u sastavu: Jozo Bebić, Andrija Ćorluka, Mate Ćorluka, Markica Dodig, Dubravko Dražeta, Matko Gabrić, Đorđe Grbić, Ivica Krstičević, Jure Krstičević, Antonio Prlaguzić, Mile Vidović i Karmelo Vučković.

Hajduk je u Splitu protiv Otoka gubio 5:3 nakon prvog kruga, nakon 'guma' 11:7, a u zadnjem krugu dobio je samo jednu disciplinu. Komolac je nakon prvog kruga zaostajao za Bistionom, liderom prvenstva, 6:2. Nakon 'guma' s 12:6, u zadnjem krugu, kao i u prvom, dobio je samo jednu disciplinu, te upisao peti poraz. Prethodno je izgubio i zaostalu utakmicu 5. kola kod Imotskog.

Poredak: 1. Bistion 19 bodova, 2. Otok 16 bodova, 3. Metković 15 bodova, 4. Sokol Orbico 10 bodova, 5. Imotski 9 bodova, 6. Hajduk 7 bodova, 7. Komolac 6 bodova, 8. Primošten bez boda.

Raspored 8. kola, subota, 13. veljače, Imotski Imotski – Bistion, Putnikovići: Komolac – Metković, Šibenik: Primošten – Hajduk, Split: Sokol Orbico – Otok.

23. travanj 2024 10:01