StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

U OČEKIVANJU DOZVOLE ZA ODIGRAVANJE UTAKMICA U DVORANI Željko Raguž: ‘Iako bi Squareu više odgovarao Final 8 za prvaka, to ne bi bilo pošteno!‘

Piše Tonči Vlašić
14. svibnja 2020. - 11:58
Stožer Civilne zaštite dozvolio je treninge u dvorani, a sad se priželjkuje i dozvola za odigravanje utakmica. Ukoliko se to dogodi - nastavlja se Prva hrvatska malonogometna liga, koja je prekinuta tri kola prije kraja ligaškog dijela prvenstva, i to bi lopta s centra, prijedlog je, krenula sredinom lipnja.

- Želja Hrvatskog nogometnog saveza je da se sezona odigra do kraja ne samo u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi i Kupu Hrvatske, a što je već dogovoreno, i što bi trebalo početi krajem ovog mjeseca, već i sezona u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi, te Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi za žene. Naravno, kad je riječ o malonogometašima, čekamo odluku Stožera Civilne zaštite, zatim, ako se to dogodi, i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – rekao je Ile Topuzović, član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza te predsjednik Komisije za mali nogomet.

- Bio je na sastanku Izvršnog odbora HNS-a i Dragan Primorac, predsjednik Zdravstvene komisije Hrvatskog nogometnog saveza. Nema, nažalost, istaknuo je, nitko u ovom trenutku koji može reći što će biti sutra, hoće li situacija biti bolja ili lošija. Svjedoci smo popuštanja mjera, te se svi nadamo kako će iz dana u dan biti još bolja situacija, te kako će osim nogometnih prvoligaša igrati i malonogometni prvoligaši – dodao je Topuzović.

image
Željko Raguž foto: Tonći Plazibat / HANZA Media


- Čekamo, te ukoliko odluka bude – može se igrati u dvorani, Square će se počet spremat za nastavak sezone – rekao je Željko Raguž, predsjednik Malonogometnog kluba Square.  

Dubrovački klub je svoje strance poslao kući. Hoće li trener Frane Despotović imati kompletan sastav na okupu?

- Ako odluče kako je moguće igrati utakmice u dvorani, nama je u tom slučaju prvenstveni cilj vratiti dvojicu igrača iz Hercegovine, Gašpara i Hrkača, te Micevskog iz Makedonije. Upitno je što će biti s dva Brazilca, Peleom i Kekom, te Španjolcem Lozanom. Pitanje je kad oni mogu doći, zatim, trebaju li biti u izolaciji, te ako moraju, mogu li nakon toga se spremiti, tj. koliko mogu biti spremni. Ukoliko se nastavi sezona, plus je što će tad moći pomoći Damjan Šulić, koji se oporavio. Kad pričamo o strancima, činjenica je kako bi nakon odigrana preostala tri kola ligaškog dijela prvenstva trebali imati ipak skraćeno doigravanje, te se postavlja i pitanje isplatili se vraćati sve igrače, a pogotovo, kažem, jer je pitanje bi li mogli biti stoposto spremni.

Kažeš, skraćeno doigravanje. Što se planira nakon odigravanja preostala tri kola ligaškog dijela prvenstva?  

- Nema odluke, ali prijedlog, koji se najviše spominje, glasi: u četvrtfinalu bi se igrala jedna utakmica, i to kod bolje plasiranog, dakle, prvi bi dočekao osmog, drugi sedmog, treći šestog, a četvrti petog. Na isti način bi se odigralo polufinale, bolje rangirani bi bili domaćini, dok bi se finale igralo na dvije pobjede, eventualna majstorica kod bolje rangiranog.

Je li u 'igri' prijedlog – završni turnir, Final 8, kao što se unatrag nekoliko godina igrala završnica Kupa Hrvatske.

- Po meni odigravanje završnog turnira u jednoj dvorani, Final 8, nije pošteniji način od ranije spomenutog prijedloga. Ako bi se igrao Final 8, onda se ne bi nagradio učinak momčadi u prvenstvu. Naravno, Squareu bi Final 8 za prvaka više odgovarao jer mi nemamo izgleda biti na prve dvije pozicije u ligaškom dijelu, nas sad čeka u preostala tri kola ligaškog dijela borba za očuvanje četvrte pozicije, ali, kažem, to ne bi bilo pošteno. Treba nagraditi bolje rangirane momčad i zato nismo za takav način odluke o prvaku - istaknuo je Raguž, te dodao:

- Liga 10 je pun pogodak. Nikad nije bilo bolje prvenstvo. Do zadnjeg kola ligaškog dijela se svi bore za nešto. Interes gledatelja je velik. Mediji daleko više prate prvenstvo. To je jedan od razloga što priželjkujem završetak sezone. Svima je želja da se odluka o prvaku donese na terenu, a ne za zelenim stolom, a ako se sezona odigra do kraja, onda nema razloga za povećanjem lige. 

Square, koji je trenutno četvrti (osam bodova ima manje od vodećeg Olmissuma, sedam manje od Novo vrijeme Apfel, te četiri manje od Crnice, a dva više od Futsal Dinama, pet više od Vrgorca, osam više od Uspinjače Gimka, dvanaest više od Universitasa, trinaest više od predzadnjeg Alumnusa, te osamnaest više od posljednjeg Splita), u preostala tri kola ligaškog dijela gost prvo Alumnusa, zatim domaćin Vrgorcu, te u zadnjem kolu gost Universitasa. Ima osiguran nastup u doigravanju za prvaka. Pitanje je samo s koje će pozicije ući u njega. 
25. travanj 2024 15:48