StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKAŠKI SPEKTAKL

NBA U CHICAGU ODALA POČAST KOBE BRYANTU Utakmica? Napokon su se ‘potukli‘ za pobjedu!

Piše PSD.
16. veljače 2020. - 23:07
CHICAGO Tonči Vlašić

Na kraju su se napokon 'potukli' za pobjedu. Nakon 'milijun godina' se ozbiljno igralo na NBA All Star utakmici. Istina, nije tako počelo, prve dvije su bile kamilica, ali zadnja četvrtina je bila baš, baš prava borba. Naravno, 'kriv' je Elam Endinga, tj. novi format utakmice u kojem je unaprijed određen konačni broj koševa potreban za pobjedu, a to se odredilo nakon završetka treće četvrtine. Učinak momčadi koja je vodila u tom trenutku, po tom novom izračunu, a vodio je Team Giannis - dodali su 24 koša (u čast Kobea Bryanta), a Team Giannis je kraj treće dočekao s prednošću 133:124. Potom je krenula utrka – tko će prije 157 koševa (133 plus 24). Team Giannis je prvi pogodio u posljednjoj četvrtini te je u tom trenutku imao 11 koševa viška (135:124), ali nije uspio slaviti. Team LeBron je pobijedio sa 157:155, i to je Anthony Davis promašio prvo, ali ne i drugo slobodno bacanje.

NBA je odavala počast Kobeu Bryantu tijekom NBA All Star weekenda u Chicagu. Čak je promijenila neka pravila igre kako bi odala počast NBA legendi koja je zajedno s kćeri Giannom i još sedam osoba izgubila život u nesreći helikoptera točno tri tjedna prije same NBA All Star utakmice, a koju je Kobe igrao čak 18 puta i tri puta bio MVP.

Zvijezda Los Angeles Lakersa LeBron James i Giannis Antetokounmpo iz Milwaukee Bucksa izabrani su za kapetane momčadi nakon što su dobili najviše glasova u izboru za nastup u All Star utakmici, po njima se i zovu ekipe, a poslije su sami birali ostale igrače svoga tima. Team LeBron je nosio na dresu broj 2 u kojem je igrala Gianna, a Team Giannis u dresovima s brojem 24 kojeg je nosio Kobe. Na dresovima igrača bile su zalijepljene zakrpe sa zvijezdama u čast svih devet žrtava helikopterske nesreće, te u spomen na Davida Sterna, dugogodišnjeg komesara lige, koji je preminuo početkom godine u 77. godini života.

Legendarni Lakers Magic Johnson predvodio je igrače oba Teama uoči početka All Star utakmice na terenu te zamolio sve skupa u rasprodanom United Centru za trenutak šutnje u trajanju od 8 sekundi. Jennifer Hudson je otpjevala pjesmu u spomen na Kobea i Gianni. Dvoranom se zaorilo: Kobe, Kobe.

MVP prve All Star utakmice u Chicagu od 1988. godine bio je Kawhi Leonard, zvijezda Los Angeles Clippersa, koji je postigao 30 koševa, te je postao prvi igrač koji je osvojio nagradu koja sad nosi naziv - Kobe Bryant MVP Trophy.

- Kobe je uvijek uživao u mogućnosti natjecati se s najboljima i nastupiti na najvišoj razini za milijune obožavatelja širom svijeta – rekao je Leonard.

Toni Kukoč, koji je s Chicago Bullsima tri puta osvajao NBA prsten, prisjetio se preminulog Kobe Bryanta, njihovog susreta pred kraj sezone 2015./16., u veljači 2016., i to u trenutku kad je bilo jasno kako Lakersi neće igrati u doigravanju. Splićanin je došao prijepodne u United centar na posao, Lakersi su bili gosti te večeri u Chicagu, a u njoj na terenu nitko osim Kobea, te čovjeka koji mu je dodavao lopte da šutira. Pozdravili su se. Kukoč ga je upitao, pa zar neće uskoro zaključiti karijeru, a trenira kao da mu je tek prva sezona. Kobe mu je odgovorio da želi otići na način na koji je igrao i proteklih 19 sezona. ‘Crna mamba’, kako su ga zvali, bio je jedan od najboljih košarkaša koji su ikad igrali na NBA parketima, u pobjedi nad Utah Jazzom 101:96 u svojoj zadnjoj utakmici u karijeri, 13. travnja 2016. u Staples centru u LA-u, ubacio je 60 koševa.
25. travanj 2024 06:41