StoryEditorOCM
OstaloJUDO |

TRIJUMF JUDAŠICE DUBROVNIKA 1966. U ZAGREBAČKOJ ARENI Petrunjela Pavić treći put uzastopno juniorska prvakinja Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
27. rujna 2020. - 18:07
Petrunjela Pavić je državna juniorska prvakinja, a njezin Judo klub Dubrovnik 1966. je osvojio ukupno šest medalja na tatamiju u zagrebačkoj Areni gdje je održano prvenstvo, koje je okupilo 145 judoka iz 27 klubova. Juniorsko prvenstvo Hrvatske je prvo državno prvenstvo održano nakon gotovo sedam mjeseci. Judo klub Dubrovnik 1966. ima 2020. godine i doprvaka Hrvatske - Josip Bulić, te kvartet brončanih - Bruna Bilić, Nika Viđen, Anđela i Luka Violić.

Pavić je slavila u kategoriji do 78 kilograma, Bulić je srebro izborio u kategoriji do 90 kilograma, Bilić je bila treća u kategoriji do 52 kilograma, Viđen treća u kategoriji do 63 kilograma, Anđela Violić treća u kategoriji do 70 kilograma, a njezin brat Luka treći u kategoriji preko 100 kilograma.

Dvije medalje je osvojio Judo klub Ura Nage, i to se može pohvaliti kako ima dva doprvaka Hrvatske: Leon Đapić je bio drugi u kategoriji do 66 kilograma, a Leon Konjevod u kategoriji do 73 kilograma.

Na pobjedničkom postolju, i to na najvišoj stepenici stajala je i Petra Đurković, koja je do zlata u kategoriji do 44 kilograma došla bez borbe. Naime, nitko osim najuspješnije članice Judo kluba Konavle Cavtat nije bio prijavljen za nastup u spomenutoj kategoriji.

Ukupno je pet klubova iz naše županije bilo na juniorskom prvenstvu Hrvatske. Uz tri kluba osvajača medalja, natjecali su se u zagrebačkoj Areni i članovi Dubrovnika, te Župe dubrovačke. Judo klub Dubrovnik 1966. je treći po uspješnosti u konkurenciji judašica. 

Petrunjela Pavić je u polufinalu kategorije do 78 kilograma, ukupno je u njezinoj kategoriji bilo sedam judašica, dobila Stelu Lovaković iz osječke Mladosti, a u finalu Lorenu Perković iz Judo kluba Zagreb. Dubrovkinja je bila prva nositeljica. Opravdala je ulogu favorita te se osvajačica brončane medalje 2019. na Europskom juniorskom prvenstvu treći put uzastopno popela na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja na juniorskom državnom prvenstvu.
19. travanj 2024 18:46