StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Tri pobjede Borne Butijera u mađarskom Gyoru, trener Stjepo Roko: ‘Ovo je njegov debi na Europskom kadetskom kupu, a ujedno i prvi nastup u kategoriji...‘

Piše Tonči Vlašić
22. studenog 2022. - 10:30

Tri pobjede i dva poraza te sedmo mjesto u kategoriji do 81 kilogram - to je ukratko nastup Borne Butijera, člana Judo kluba Dubrovnik 1966., na Europskom kadetskom kupu u mađarskom Gyoru.

- Ovo je njegov debi u europskom kupu, a ujedno i prvi nastup u kategoriji do 81 kilogram. Do jučer se borio u kategoriji do 73 kilograma - istaknuo je njegov trener Stjepo Roko. 

Butijer je plasman ostvario u konkurenciji 27 judaša. Na startu je dobio Mađara Zsolta Nagyvarija, zatim Rumunja Fabiana Iorga što mu je donijelo plasman u četvrtfinale u kojem je poražen od nositelja, Lazara Zdrale iz BiH, koji je na kraju osvojio broncu.

U repasažu je Butijer dobio Ukrajinca Mykhailla Sidlovskyija. Još jedna pobjeda vodila ga je u borbu za medalju, broncu, ali nije uspio dobiti i Gruzijca Giorgija Bendelianija.

- Borna je od ovog ljeta priključen kadetskoj reprezentaciji. On je ulazno godište. Prošle godine je prvi put stajao na pobjedničkom postolju državnog prvenstva, i to je osvojio broncu u uzrastu mlađih kadeta. Ove godine je zbog ozljede propustio veći dio sezone, te između ostalog i državno kadetsko, dok je na juniorskom prvenstvu bio sedmi, a na mlađe seniorskom peti. Sad će svoj debi na međunarodnim natjecanjima pamtiti po tri pobede - rekao je Roko. 

image

Stjepo Roko, trener Dubrovnika 1966.

Tonči Vlašić/
19. travanj 2024 20:08