StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA (Ž)

Tri mjeseca su čekale i sad slave: Dubrovnik ostvario super važnu pobjedu, uzvratio HAOK Zagreb usred Zagreba, te pobjegao sa začelja!

Piše Tonči Vlašić
26. veljače 2023. - 22:10

Super vrijedna pobjeda odbojkašica Dubrovnika u borbi za ostanak u drugom razredu. Svladale su u gostima HAOK Zagreb. Bilo je u utakmici 15. kola čistih 3:0 za ekipu trenera Leonarda Barića.

Gabriela Stipanović, Ema Šušić, Doris Buzolić, Nina Jakić, Matea Vuletić, Marija Kristić, Mia Vukas, Hana Dilberović, Manuela Karač, Mia Obradović, Nika Hajdić, Ivana Bupić, Iva Maslać i Laura Prkačin su pobjedom 25:19, 25:12 i 25:13 pobjegle sa začelja, preskočile Zadar, zauzimaju sad predzadnje, deseto mjesto, i sad su na samo četiri boda od devetog HAOK Zagreb, a 14 bodova, kao i njihov suparnik u 15. kolu, ima i osma Drenova, te sedma Pula. Već šesti Olimpik je gotovo miran po pitanju ostanka jer mu je na kontu 21 bod.

Zadnji ispada, a prvo što se gleda, kad se slaže poredak, jest broj pobjeda. Pula ih ima pet, Drenova i HAOK Zagreb po četiri, mi tri, a Zadar dvije – istaknuli su iz Ženskog odbojkaškog kluba Dubrovnik, koji ima utakmicu manje od Drenove i HAOK Zagreb.

U srijedu ili četvrtak, 1. ili 2. ožujka, Dubrovnik bi trebao odraditi zaostatak kod Sinja, koji je s 8 pobjeda i 5 poraza, te 25 bodova na petom mjestu. U subotu, 4. ožujka, u Gospinom polju s početkom u 19 sati igra novu super važnu utakmicu budući je suparnik Drenova. Nakon toga odlazi u Puli na ogled protiv još jednog izravnog suparnika u borbi za ostanak, a i 18. kolo je super važno jer u Gospino polje stiže Zadar protiv kojeg su u Zadru ostvarili prvu od ukupno tri pobjede ove sezone (čistih 3:0). Drugu su upisale sedam dana nakon prve kad su u Gospinom polju s 3:1 svladale HAOK Mladost II. 

I od tad, a bilo je to 26. studenog 2022. godine, čekale su na novu pobjedu. Tom čekanju je stigao kraj točno tri mjeseca poslije. Dubrovnik slavi na gostovanju u Zagrebu. Dobio je HAOK Zagreb! Uzvratio mu za poraz 3:1 kad je zbog zauzetosti Gospina polja bio domaćin u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka.

24. travanj 2024 06:00