StoryEditorOCM
OstaloJUDO |

TRI MEDALJE STIŽU U GRAD S DRŽAVNOG JUNIORSKOG PRVENSTVA Josip Bulić, član Dubrovnika 1966., dobio sve tri borbe te slavi naslov prvaka Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
29. svibnja 2021. - 15:15

Prvu medalju na državnom prvestvu uzeo je još 2014. godine – doprvak Hrvatske u uzrastu dječaka. Potom ga je krenulo. Prije tri godine prvi put je stajao na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Bilo je to na kadetskom prvenstvu Hrvatske u kategoriji do 81 kilogram. Prošle godine se mogao pohvaliti s nova dva postolja na državnim prvenstvima: juniorski doprvak i brončani na seniorskom, a ove se godine drugi put u karijeri popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. 

Nema boljeg od Josipa Bulića, 19-godišnjeg člana Judo kluba Dubrovnik 1966., u kategoriji do 90 kilograma na juniorskom prvenstvu Hrvatske. Dubrovčanin je u Sutlinskim vrelima u Zagrebu imao tri borbe i dobio je sve tri.

image
Josip Bulić slavi pobjedu na Europskom seniorskom kupu u Dubrovniku 2020. godine
Tonči Vlašić

Josip je hrvatski reprezentativac. Nastupao je na Europskom juniorskom prvenstvu, te Europskom mlađe seniorskom  prvenstvu. Sjećamo se kako je prošle godine i izborio prvu medalju na turniru Europskog kupa, i to ni manje, ni više nego  seniorskog. Dok je bio kadet doživio je tešku ozljedu. Bilo je tad pitanje hoće li moći nastaviti trenirati judo, te su zbog toga njegovi posljednji uspjesi za svaku pohvalu.  

Pohvaliti treba i dvojicu članova Judo klub Ura Nage: Leon Đapić i Kristian Konjevod su osvojili broncu u kategoriji do 66 odnosno do 100 kilograma. Konjevod je do medalje stigao s pobjedom i porazom, a Đapić je bio odličan. Baš tako jer je nakon poraza na startu nanizao četiri pobjede za medalju!

Na juniorskom PH nastupilo je 155 judoka iz 35 klubova.

image
Leon Đapić (Ura Nage/bijeli kimono)
Tonči Vlašić
23. travanj 2024 09:34