StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

TRENER SQUARE DOBIO PONUDU KOJA SE NE ODBIJA Frane Despotović ide u Italiju: ‘Što se tiče poraza u Makarskoj, dovoljno je citirati moje igrače‘

Piše Tonči Vlašić
14. srpnja 2020. - 14:44
Debi na klupi Squarea Frane Despotović je imao 1. ožujka u svom Splitu, i baš protiv svog Splita. Završilo je 5:5. Potom je sa 6:3 dobio u Gospinom polju Novo vrijeme Apfel, aktualnog prvaka. Nakon te pobjede priglašenja je pandemija, te je sezona prekinuta.
Odlazi Frane Despotović iz Squarea. Dan nakon poraza u polufinalu doigravanja u Makarskoj od Novo vrijeme Apfel, aktualnog prvaka, s kojim je za 'crveno plave' završena sezona, Splićanin je otkrio kako trenersku karijeru nastavlja u Italiji, una klupi proligaša Mantove.

- Izazov je to koji ne mogu odbit. Usporedio bi ga s velikim nogometom, recimo, u Hajduku si, a zove te Atalanta, koja je hit u Italiji. Dogovorio sam se za jednu sezonu – rekao je Despotović, koji je Square preuzeo 1. ožujka. Vodio ga u dvije utakmice prije prekida sezone zbog korone (remi u Splitu 5:5 protiv Splita, te 6:3 pobjeda kod kuće protiv Novo vrijeme Apfel), te u pet utakmica nakon što je opet lopta krenula s centra (tri pobjede i dva poraza).

- Lomio sam se. Zvali su me još za vrijeme kad smo zbog korone bili 'zatvoreni' u kući. Nisam htio ništa potvrditi dok se ne završi sezona.

Sjeo je jutros sa Željkom Ragužom, predsjednikom Squarea, nakon čega je potvrdio: Da, odlazim.

Square je gorio od želje da napokon dođe do naslova prvaka Hrvatske. Dvije pobjede u ligaškom dijelu sezone protiv aktualnog prvaka su podgrijavale nadu uoči polufinala doigravanja i novog sraza s makarskim sastavom kako to može učiniti još jednom, i to drugi put ove sezone usred Makarske, ali nije uspio. Što kaže sad već bivši trener Squarea dan nakon poraza u Makarskoj 5:2. 

- Zavarali smo sve s vodstvom 2:0 na poluvremenu, ali naša kola su od početka išla nizbrdo. Bilo je zbog tih 2:0 lijepo za publiku, zanimljivo, ali nismo imali izgleda za uspje. Dovoljno je citirati mišljenje nakon utakmice mojih igrača, koji su rekli: 'Pregazili su nas'. Nažalost, što smo njima napravili početkom ožujka u Dubrovniku, kad smo ih dobili sa 6:3, to su oni sad nama u polufinalu – podvukao je Despotović.

image
Frane Despotović je bivši kapetan hrvatske malonogometne reprezentacije. Stigao je dan nakon što je uprava 'crveno plavih' smijenila Antuna Bačića zbog lošeg ulaska u drugi dio ligaškog dijela sezone. Despotovića mnogi pamte po igrama u dresu Splita za koji je nastupao od 2003. do 2007. godine (90 utakmica/44 pogotka), a s kojim je dva puta bio prvak Hrvatske, osvajač Kupa Hrvatske, te sudionik elitne runde Lige prvaka
17. travanj 2024 23:57