StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

TREĆA (KOD KUĆE U NIZU) NIJE BILA SREĆA Dubrovčani u Italiji bez pobjede u zadnje četiri utakmice, praznih ruku na startu 2021.

Piše Tonči Vlašić
3. siječnja 2021. - 18:58
Ante Daničić, Dubrovčanin, kapetan Saviatesta Mantove, i vratar, Finac Juha-Matti Savolainen foto: saviatesta mantova
Pregledavat će se snimka utakmice, je li regularan treći pogodak Cybertel Aniene, koji je postigla pet minuta i sedam sekundi prije kraja, pogodak za konačnih 3:2, za slavlje kod Saviatesta Mantove u zaostaloj utakmici 4. kola talijanskog prvenstva?

Saviatesta Mantova, momčad za koju igraju dvojica Dubrovčana, Ante Daničić i Marko Kuraja, kiksala je kod kuće. Izgubila je od sastava koji je do jučer dobio samo dvije od jedanaest utakmica, te je ostala na desetom mjestu, nije se uspjela vratiti na pozicije koje vode u doigravanje za prvaka (prvih osam), točnije, nije uspjela skočiti na sedmo mjesto.

Saviatesta Mantova je vodila s 1:0 i 2:1, a niti minutu nakon što su gosti poveli s 3:2, izborila je kazneni udarac, koji nije realizirala (Strahinja Petrov). U zadnjim sekundama sve karte je bacila na napad. Mirko Hrkač je bio u ulozi igrača / vratara. Imala je prilike, čak je u zadnjoj minuti treći put zatresla mrežu gostiju, ali ovaj put su se suci oglasili, te pokazali kako se pogodak ne priznaje.

Daničić, Kuraja i ekipa ostali su tako na 13 osvojenih bodova, na četiri pobjede koje su ostvarili u prvih sedam nastupa ove sezone, ali nakon četvrte pobjede, kad su u drugoj utakmici kod kuće dobili Genovu (Cataniju je pobijedila u prvoj utakmici kod kuće ove sezone), ne znaju za pobjedu. U četiri zadnje utakmice osvojili su samo jedan bod, tri utakmice su izgubili s pogotkom razlike, a zadnje tri utakmice u nizu odigrali su kod kuće. Prvo je Carne Dosson uzela 26. prosinca u Mantovi sva tri boda (3:2), zatim je Padova 29. prosinca odnijela bod odigravši 4:4, a sad u prvoj utakmici u 2021. godini kućo pjevajući, sa sva tri boda, otišla je i Cybertel Aniene.

Za tri dana opet će Saviatesta Mantova igrati kod kuće. Gost je 6. siječnja Pesaro. Prva je to utakmica drugog dijela. Pesaro je aktualni prvak, te s 25 bodova drugoplasirani sastav lige (vodi Acqua e Sapone s 31 bod). Na startu prvenstva Saviatesta Mantova je u domu Pesara bila bolja sa 4:2. Utakmica je to u kojoj je Ante Daničić u svom debiju u dresu prvoligaša iz Mantove postigao čak tri pogotka!
20. travanj 2024 12:47