StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

Treća europska stanica, ‘Pituri‘ doznali gdje će 18. i 19. ožujka igrati ‘Grand Final’ Europa Trophyja!

Piše Tonči Vlašić
13. siječnja 2023. - 22:48

Nakon Beočina i trećeg mjesta, baš lijepog uspjeha na turniru ‘C’ skupine Europa Trophyja, izborene završnice, ‘Pituri’ su doznali gdje će se igrati ‘Grand Final’. Europska stolnoteniska federacija je odlučila – domaćin će biti grčki Olympiacos. Igrat će se u Pireju 18. i 19. ožujka.

Liga prvaka je najelitnije europsko klupsko natjecanje, zatim je tu Europa Cup u kojem su Miho Simović, Tomislav Japec i Filip Ćipin počeli novu europsku sezonu (zauzli su drugo mjesto u skupini prvog kruga, bili su domaćini), a Europa Trophy je novi, treći europski kup u kojem su nastavili natjecanje, te izborili već spomenuto treće mjesto na turniru u Beočinu i tako prošli u veliko finale u kojem će igrati ukupno osam sastava. Najbolji je u Beočinu bio Olympiacos, a drugo mjesto zauzeo domaćin turnira, Radnički, predstavnik Srbije

Osim tri najbolja iz ‘C‘ skupine stižu u Grčku i dva najbolja iz skupine ‘A’, pobjednik, belgijski Logis Auderghem TT, te drugoplasirani, D.T. Hostert Folschette iz Luksemburga. Zatim dva najbolja iz skupine ‘B’, pobjednik, poljski KS Global Pharma Orlicz 1924. Suchedniow i drugoplasirani ADC Ponta Do Pargo Calheta iz Portugala. Plus, austrijski Panaceo Stockerau, koji je stigao iz drugog kruga Europa Cupa, a koji je u prvom krugu tog kupa bio pobjednik skupine u kojoj su ‘Pituri’ bili drugi.

- Ždrijebom će se uskoro odrediti tko će igrati u kojoj skupini, bit će dvije skupine s po četiri sastava u Pirju. Prvog dana svatko sa svakim. Prva dva u skupini igraju potom polufinale, i to prvi iz ‘A’ protiv drugog iz ‘B’ skupine, te drugi iz ‘A’ skupine protiv pobjednika ‘B’ skupine. Na kraju četvrtoplasirani u skupini za sedmo mjesto, trećeplasirani za peto, poraženi u polufinalu za treće, a uspješniji u polufinalu za prvo mjesto -. istaknuo je Damir Gleđ, tajnik Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor, aktualnog prvaka Hrvatske.

Simović, Japec i Ćipin su i prije turnira u Beočinu rekli: Svaka nova pobjeda u Europi je veliki uspjeh.

20. travanj 2024 04:12