StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Tatami radosti: Borna Butijer i Šejla Škaljić iz Dubrovnika 1966., te Ivana Gavranović iz Mokošice kadetski prvaci Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
29. siječnja 2023. - 17:02

Lijepe vijesti iz Zagreba. Ivana Gavranović iz Judo kluba Mokošica, te Šejla Škaljić i Borna Butijer iz Judo kluba Dubrovnik 1966. kadetski su prvaci Hrvatske.

Gavranović je najbolja u kategoriji do 40 kilograma u kojoj su bile dvije natjecateljice. Suparnica joj je bila Lorena Zec, također članica Mokošice. Dvije borbe su odlučivale o tome tko će osvojiti zlato, a tko srebro. U obje je Gavranović bila uspješnija, te je stigla do svoje prve medalje na državnim prvenstvima.

Škaljić je do zlata stigla s pet pobjeda, te nastavila svoj niz uspjeha. I prošle godine je bila kadetska prvakinja Hrvatske u kategoriji do 52 kilograma, a 2021. godine je osvojila prvu medalju na kadetskom prvenstvu. Tad je bila druga. Inače, 2021. godine osvojila je i srebro na mlađe seniorskom prvenstvu i bila najbolja u tad svom uzrastu – mlađe kadetkinje u kojem je 2020. godine osvojila broncu, kao i godinu prije. Zatim, 2019. godine bila je državna prvakinja u uzrastu djevojčica u kojem je 2018. godine osvojila prvu medalju na državnim prvenstvima. Tad broncu. Prošle godine Šejla je uz naslov kadetske prvakinje bila i mlađe seniorska doprvakinja Hrvatske, juniorska doprvakinja Hrvatske, a svi ti uspjesi donijeli su joj mjesto u reprezentaciji, te je pod vodstvom svog trenera Stjepa Roka nastupila na Europskom kadetskom prvenstvu.

Butijer je slavio u kategoriji do 81 kilogram. Do zlata je stigao pobijedivši u sve četiri borbe. Prije dvije godine osvojio je prvu medalju na državnim prvenstvima. Bio je brončani u uzrastu mlađih kadeta,

Sestre Schmuch, Ana i Jelena, članice Judo kluba Konavle Cavrat,  državne su doprvakinje. Ana u kategoriji do 44 kilograma, a Jelena u kategoriji do 52 kilograma. Ana je pobijedila u polufinalu, a izgubila u finalu. Prošle godine je osvojila tri srebra na državnim prvenstvima. U uzrastu mlađih kadetkinja, zatim na juniorskom te na kadetskom prvenstvu. Prije dvije godine također je bila doprvakinja u kadetskom uzrastu, ali i mlađe kadetska prvakinja Hrvatske. Jelena je s dvije pobjede stigla u finale, te osvojila svoju prvu medalju na državnim prvenstvima.

Judo klub Dubrovnik je osvojio dvije bronce, ii to Marko Barač u kategoriji do 46 kilograma i Luka Ivanković u kategoriji preko 90 kilograma. Barač je dobio tri od četiri borbe, u borbi za broncu svladao Vlaha Luja, člana Mokošice, koji je na kraju peti. Prošle godine Barač je bio brončani na državnom u kategoriji dječaka što je bila njegova prva medalja s državnih prvenstava. Ivanković je nakon poraza nanizao tri pobjede. Prošli tjedan je na seniorskom prvenstvu također došao do borbe za broncu, ali nije uspio osvojiti medalju. Inače, Luka je 2022. godine bio mlađe kadetski prvak Hrvatske, a to je njegova prva medalja s državnih prvenstava.

Ukupno tri zlata, tri srebra i dvije bronce za klubove iz Dubrovačko-nertvanske županije s kadetskog PH! 

20. travanj 2024 03:16