StoryEditor
OstaloATLETIKA

SVJETSKO PRVENSTVO Sandra u finalu, ne i Marija

Piše PSD.
2. listopada 2019. - 23:10
Dvostruka olimpijska pobjednica, dvostruka svjetska prvakinja i peterostruka europska prvakinja Sandra Perković izborila je plasman u finale bacanja diska na Svjetskom prvenstvu u Dohi prebacivši kvalifikacijsku normu već u prvom pokušaju. Najbolja hrvatska atletičarka nije dopustila nikakvo iznenađenje. U prvoj seriji bacila je disk 65.20 metara prebacivši normu koja je iznosila 63 metra. Finale je na rasporedu u petak u 20 sati.

Najbolji rezultat kvalifikacija imala je Kubanka Yaime Perez koja je bacila disk 67.78 metara, njezina sunarodnjakinja Denia Caballero bila je druga sa 65.86, dok je Sandrinih 65.20 bio treći rezultat kvalifikacija.

Perković ove sezone ne dominira kao što je to bio običaj prijašnjih godina, a prvu je pobjedu ostvarila na Ekipnom prvenstvu Europe u Varaždinu kada se njezin disk zaustavio na 68,58 metara, trećem rezultatu na svijetu ove sezone. Na posljednjoj provjeri uoči svjetske smotre, Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu, slavila je hicem od 67.65 metara.

Sandra zasad ima dva svjetska zlata, iz Moskve 2013. i Londona 2017. godine, a u petak će imati priliku izboriti i treće svjetsko zlato čime bi izjednačila uspjeh Njemice Franke Dietzsch koja je bila najbolja u Sevilli 1999. godine, šest godina kasnije u Helsinkiju, te 2007. u Osaki.

U finalu Hrvatska neće imati dvije predstavnice. Marija Tolj na svom prvom seniorskom Svjetskom prvenstvu nije stigla do finala nakon što je u kvalifikacijama imala tri neispravna hica. U srpnju ove godine 19-godišnja Orebićanka je osvojila zlatnu medalju na Europskom prvenstvu do 23 godine u švedskom Gavleu s rezultatom 62,76 što je njezin, ali i novi europski rekord do 23 godine. Nedavno je na Hanžeku bila treća s rezultatom 62.57 što bi sad bilo dovoljno za plasman u finale u Dohi, ali nije išlo...
loading...

Izdvojeno

09. srpanj 2020 22:54