StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

SVJETSKO PRVENSTVO DO 23 GODINE Pločanin Luka Gašpar izborio borbu za polufinale: ‘S nastupom u preciznom izbijanju sam zadovoljan, ali s brzincem...‘

Piše Tonči Vlašić
15. rujna 2021. - 22:44

Luka Gašpar je u Francuskoj, u Martiguesu, u dresu reprezentacije. Sudionik je Svjetskog prvenstva u boćanju za igrače do 23 godine. Nastupa u dvije discipline, brzinskom i preciznom izbijanju, i u obje je bio uspješan u prvom dijelu prvenstva, plasirao se među osam najboljih.

- U brzinskom izbijanju sam imao peti rezultat prvog dijela, a u preciznom izbijanju drugi. U obje discipline se borim za polufinale – javio se sa SP-a 21-godišnji Pločanin.

U brzincu je imao prvo 37 pogodaka, a zatim 38, a u preciznom prvo 20, a zatim 24. Nakon druge serije se podvukla crta, zbrojio se učinak, te je Luka u obje discipline i dalje je u igri za vrh.

- Jesam li zadovoljan rezultatima? S nastupom u preciznom izbijanju jesam, ali s brzincem ne. Smatram kako mogu dosta bolje. Možda bude bolje sad kad se budem borio za polufinale.

Nismo zaboravili, krajem prošle godine oborio je svjetski rekord u brzinskom izbijanju za igrače do 23 godine pogodivši 49 boća iz 49 pokušaja na državnom seniorskom prvenstvu, koje se održalo u Rijeci.

Luka je u svom debiju za juniorsku reprezentaciju 2018. uzeo broncu na Europskom prvenstvu u Francuskoj, a potom se sa Svjetskog juniorskog prvenstva u Kini vratio s dvije srebrne medalje. Na zadnjem velikom natjecanju, Svjetskom mlađe seniorskom prvenstvu u Italiji, nova bronca oko njegovog vrata.

- Ukupno imam četiri velike medalje. I debi u dresu mlađe seniorske reprezentacije ću, kao i debi na jednom velikom juniorskom natjecanju, pamtiti po medalji, i to također po brončanoj.

Gašpar je samo jednom nastupio na Europskom prvenstvu, spomenutom juniorskom, a tri puta na Svjetskom prvenstvu. Prošle godine zbog korone nije bilo velikih natjecanja. Sad je četvrti put sudionik jednog SP-a. Nakon drugog dana ostao je u igri za vrh u obje discipline, već je među osam najboljih na svijetu, ali, naravno, želja mu je biti još bolji...

Borba za polufinale u obje discipline u kojima nastupa Gašpar na programu SP-a su u četvrtak, 16. rujna. 

20. travanj 2024 04:16