StoryEditor
OstaloMEDIJSKI POKROVITELJ DUBROVAČKI VJESNIK

Sve je spremno za šesto izdanje turnira na male bare ‘Sveti Mihajlo‘, Goran Peraica: ‘Vidimo se u petak na ždrijebu, a od nedjelje na terenu!‘

Piše Tonči Vlašić
3. kolovoza 2022. - 15:45

Još dva dana, u petak, 5. kolovoza, u 21 sat je ždrijeb turnira (održava se u sklopu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja), te će se znati tko igra u kojoj skupini (šest skupina po četiri sastava), a nakon toga će se posložiti i raspored šestog izdanja turnira na male bare 'Sveti Mihajlo', koji počinje u nedjelju, 7. kolovoza, u 21 sat.

Kao i prošle, tako i ove godine, organizator je ograničio broj ekipa. Kad mu je na stigla 24. prijava, rekao je: 'Dosta, ne može više', a sve iz razloga kako se ne bi trebalo igrati 'sto dana', te prve utakmice, pogotovo kad je ovakva vrućina, igrati od 18. Ovako, svako večer će prva utakmica biti u 20 sati osim nedjeljom, od 21 sat.

- U skupini svatko sa svakim, a nakon toga će po dva najbolja iz svake skupine, te četiri najbolja trećeplasirana sastava igrati u drugom dijelu turnira, koji se igra po klasičnom kup sustavu – istaknuo je Goran Peraica, koji je na čelu organizacijskog odbora turnira, koji je prvo izdanje imao 2016. godine. Momčad Jakove izdrži je prva podigla pokal pobjednika. Zatim je 2017. slavio Celtic bar Belfast, pa 2018. godine Konoba Maestral Ston, te 2019. godine Raguzice. Zbog korone se nije igralo 2020. godine, a prošlo ljeto je peto izdanje turnira s ocjenom pet zaključila momčad Štrumpfovi, koja je podigla pobjednički pokal, te odnijela najveći dio kolača od 15.000 kuna, koliki je nagradni fond.

- I ove godine je nagradni fond 15.000 kuna – napomenuo je Peraica.

image

Na kraju turnira 2021. godine - Mate Obšivač već godinama sudi na turniru, Goran Peraica, koji je na čelu organizacijskog odbora, te don Robert Ćibarić, župnik crkve Svetog Mihajla, i sam sudionik turnira

Tonči Vlašić/

Turnir na male bare 'Sveti Mihajlo' igra se na terenu s umjetnom travom 24 puta 14 metara, koji se nalazi tik do crkve Svetog Mihajla. Momčad u polju nastupa sa četvoricom igrača dok za nastup na turniru može prijaviti najviše osam igrača. Bare su visoke 90 centimetara, a široke 150 metara.

Utakmice u skupini traju dva puta po 15 minuta, a u drugom dijelu turnira igra se dva puta po 20 minuta. 

- Turnir je svojom posebnošću okruženja i atmosferom zauzeo posebno mjesto kod ljudi koji vole nogomet, kao i kod onih koji požele ljetne večeri provesti u ugodnom ambijentu Crkve sv. Mihajla. Posebnost turnira je volonterski rad mladih naše župne zajednice, kao i svih onih starijih, koji pomažu da bi turnir bio takav kakav jest – naglasio je Peraica.

Turnir i ove godine ima humanitarni karakter.

- Dio prihoda ćemo odvojiti za nabavku medicinskog uređaja na ginekološkom odjelu Opće bolnice Dubrovnik, kao i nabavku medicinskih kreveta. Klub mladih je samo mali kotačić dobrotvornih aktivnosti koje naša Župa neprekidno provodi. Zbog svih tih aktivnosti prepoznati smo i od naših prijatelja, kojima se i ovim putem zahvaljujemo, a sve pozivamo da od nedjelje, 7. kolovoza, navrate na Mihajlo i uživaju, kako u dobrom nogometu, tako i u još boljoj atmosferi - na kraju će Peraica.

image

Turnir na male bare 'Sveti Mihajlo'

Tonči Vlašić/
06. kolovoz 2022 13:32