StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

Stotine i stotine mečeva u osam radnih dana u Gospinom polju, Azijati ispustili samo jedno zlato, dobar posao dubrovačkog kluba

Piše Tonči Vlašić
23. lipnja 2022. - 18:24

Prvi mečevi su na pet terena u Gospinom polju počeli u četvrtak, 16. lipnja, u 9 sati. Zadnji meč je bio finale ženskih parova. Lok Lok Lui i Shiu Yee Ng iz Hong Konga su do pobjede protiv Latvijki Anne Kupce i Jekaterine Romanove stigle u četvrtak, 23. lipnja, u 15.55 sati. U gotovo 175 sati od početka prvih mečeva do završetka zadnjeg 'natiskalo' se na stotine mečeva. Samo prvog dana turnira, 16. lipnja, odigrano je stotinjak mečeva.  

Prva četiri dana u Gospinom polju se igrao Valamar Croatia Junior Open, Otvoreno juniorsko prvenstvo Hrvatske, a zadnja četiri dana seniorski Croatia Open, turnir iz Futures serije.

Nastupili su natjecatelji iz 53 države svijeta sa šest kontinenata. Dominirali su, očekivano, Azijati. Uzeli su svih pet zlata u juniorskoj konkurenciji, ukupno 17 od 20 mogućih medalja, a u seniorskom turniru četiri od pet zlata te 10 od 20 medalja. Od ukupno deset finala nisu bili u samo jednom – mješoviti parovi u seniorskoj konkurenciji, sedam od ukupno deset finala je bilo prvenstvo Azije, a da ne bude kako su zakazali u mješovitim parovima na seniorskom turniru treba znati kako se samo jedan par iz Azije prijavio za nastup. Međutim, ostale kategorije nisu.

Otvoreno juniorsko prvenstvo Hrvatske je postalo najjači europski juniorski turnir, a činjenica kako su nastupili natjecatelji iz 53 države sa svih šest kontinenata dubrovačke dane badmintona dovodi na prvo mjesto. Nikad prije neki sportski događaj nije okupio natjecatelje iz toliko država.

Badmintonski klub Dubrovnik na čelu s Ratkom Galjerom napravio je baš dobar posao. 

image

Pobjedničko postolje Croatia Opena 2022. goidne

Tonći Plazibat/Cropix/

CROATIA OPEN - DUBROVNIK 2022. 

Seniorke: 1. Thi Anh Thu Vu (Vijetnam), 2. Saloni Samirbhai Mehta (Hong Kong), 3. Jaymie Laurens (Nizozemska) i Sin Yan Happy Lo (Hong Kong), seniori: 1. Justin Hoh (Malezija), 2. Hai Dang Nguyen (Vijetnam), 3. Jason Gunawan (Hong Kong) i Cholan Kayan (Engleska), ženski parovi: 1. Lok Lok Lui i Shiu Yee Ng (Hong Kong), 2. Anna Kupca i Jekaterina Romanova (Latvija), 3. Eleni Christodoulou i Eva Kattirtzi (Cipar) i Chloe Mayer i Diede Odijk (Nizozemska), muški parovi: 1. Donovan Willard Wee i Jia Hao Howin Wong (Singapore), 2. Hin Long Chow i Chun Wai Lui (Hong Kong), 3. Alex Green i Jonty Russ (Engleska) i Mael Cattoen i Lucas Renoir (Francuska), mješoviti parovi: 1. Sian Kelly i Jonty Russ (Engleska), 2. Franziska Volkmann i Patrick Scheiel (Njemačka), 3. Camille Pognante i Mael Cattoen (Francuska), Malena Norrman i Nils Ihse (Švedska). 

image

Pobjedničko postolje Croatia Opena 2022. goidne

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Pobjedničko postolje Croatia Opena 2022. goidne

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Pobjedničko postolje Croatia Opena 2022. goidne

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Dobar posao - dio ekipe Badmintonskog kluba Dubrovnik, organizatora turnira

Tonći Plazibat/Cropix/
24. travanj 2024 23:28