StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Što je meni ovo trebalo - kriv je Lujo što je Square u polufinalu, kriv je što ga neće biti...

Piše Tonči Vlašić
5. svibnja 2022. - 21:05

Što je meni ovo trebalo – širio je ruke, slijegao ramenima, gledao prema svojoj klupi, treneru, suigračima, navijačima... Pognute glave je Lujo Jurišić napustio teren. Nije zapjevao hit Željka Bebeka, što je meni ovo trebalo, a mogao je...

Sve je već bilo gotovo. Square je vodio 5:3. Već su tribine slavile pobjedu protiv Futsal Dinama i plasman u polufinale. I onda ta gužva nakon koje su van morali Lujo i Jakov Mudronja. Između njih dvojice je zaiskrilo i prije, ne u polovici gostiju, a zbog čega su isključeni, već pred golom Squarea. 'Lijepo' su se gledali. Poslije se nastavilo, vidjeli to suci, te adio i jednom, i drugom.

Mudronja je ispao. Njemu je zbog toga lakše po pitanju kazne. Odradit će je na početku iduće sezone. Luju je teže. Otpao je za prve dvije utakmice polufinala. Toliko ih je kaznio disciplinski sudac. Svakom po dvije utakmice.

I sad, Lujo se može vratit ove sezone ode li polufinalna serija između Futsal Pule i Squarea u tri utakmice, bude li se igrala majstorica, ili ode li Square dvokorakom u finale. Tad će moći pomoći suigračima. U suprotnom, prođe li dvokorakom u finale Futsal Pula, zaigrat će tek iduće sezone.

Jbg, ponijelo me – napisao je nakon finala.

image

Isključen je. Mora van. Širi ruke Lujo Jurišić prema svojoj klupi...

Tonči Vlašić

Nepotreban karton, baš nepotreban. Uglavnom, kriv je Lujo što je Square u polufinalu, kriv je što ga neće bit u prve dvije utakmice polufinala.

Alen Turuk se iskazao proteklih sezona. Nema tko nije isticao kako Square ima jedini slatke brige kad su vratari u pitanju, Turuk i Zoran Primić. Koga staviti na vrata? Hans Matić je vodio brigu o obojici. Prošlo ljeto raspao se tandem. Ode 'ludi golman' (Primić) u Vrgorac. Reprezentativac. Dođe Lujo. Kad se sjetiš samo pobjede protiv prvaka Olmissuma (1:0), pa još ove zadnje utakmice protiv Futsal Dinama, došao je, ništa manje 'luđi'.

Ovacije je Lujo doživio prije isključenja, njegovo ime su skandirali navijači, svako malo im se trebao javit... Da, što je sve zaustavio. I kad je tako... Fali, kao što fali Maro Đuraš. 

Bez njih dvojice je Square u Puli u petak, 6. svibnja od 18.15 sati. Druga utakmica je idući petak, 13. svibnja, u Gospinom polju, i to od 20 sati. Drugu izravno prenosi Arena sport.

Futsal Pulu predvodi vratar. Žarko Luketin je broj jedan Futsal Pule u svakom pogledu. 

Kreće boj za finale!

16. travanj 2024 23:46