StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNI KUP HRVATSKE

Što je bolje, ovako, odmah na njih, ili bi bilo bolje da su ih izbjegli u polufinalu? Oglasio se trener Squarea Antun Bačić

Piše Tonči Vlašić
7. prosinca 2021. - 10:56
Malonogometni klub Olmissum na turniru europske Lige prvaka u LIsabonu gdje je ostvario pobjedu i dva porazaMnk Olmissum

Olmissum je aktualni prvak Hrvatske, Olmissum je branitelj naslova Kupa Hrvatske, Olmissum je ove sezone izborio nastup u elitnoj rundi UEFA Lige prvaka, Olmissum je lider prvenstva, Olmissum je trebao biti prošlog tjedna suparnik Squarea u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva, međutim, zbog europske obveze taj ogled će se igrati tek početkom 2022. godine. Međutim, ipak će se Olmissum i Square ogledati i krajem ove 2021. godine. Naime, 'spojio' ih je ždrijeb polufinala Kupa Hrvatske. Njihov dvoboj će u petak, 10. prosinca, u 16 sati otvoriti završni turnir u pulskom domu sportova, dvorani koja nosi ime legendarnog hrvatskog boksača Mate Parlova, a u kojoj će se dijeliti prvi trofej sezone.

U drugom polufinalu, u petak, od 20 sati igrat će Novo vrijeme i Crnica. U subotu, 11. prosinca, nema utakmice za treće mjesto, već samo finale, koje počinje u 19 sati.

Olmissum je favorit za osvajanje trofeja. Je li Square imao sreće prilikom ždrijeba? Je li lakše favorita iznenaditi u polufinalu?

- Teško je odgovoriti na ta pitanja. Sigurbno je jedno kako smo dobili najjačeg mogućeg suparnika - istaknuo je Antun Bačić, trener Squarea. 

Pamti se kako je prošle sezone Square, tad slabiji, namučio Olmissum, koji je tad bio jači. Dobio ga u Gospinom polju, izgubio u Omišu primivši pogodak sa zvukom sirene. Bili su 'bura s Lapada' i 'omiški gusari' prošle sezone i suparnici u osmini finala Kupa Hrvatske, ali i u četvrtfinalu doigravanja za prvaka.

U kupu je bilo 'vuci, potegni'. Square je 16 sekundi prije kraja stigao na pogodak zaostatka, a do kraja imao tri pokušaja za izjednačenje, ali nije uspio. U doigravanju za prvaka Olmissum je dvokorakom izborio polufinale, ali ni do tog uspjeha nije stigao na lagan način.

- Pazite, Crnica igra sad dobro, Novo vrijeme također. Možda je Olmissum umoran od putovanja u Portugal, te nastupa na turniru elitne skupine Lige prvaka gdje je odigrao tri utakmice u četiri dana. Možda ispadne da nije loš ždrijeb. Uglavnom, svatko ima svoje planove, niti jedan sastav u Pulu ne ide bez želje da uspije - naglasio je trener Squarea. 

I dalje je u vitrinama Squarea samo jedan trofej, Kup Hrvatske iz 1998. godine. 

Gustavo propušta Olmissum, Džanković se vratio

Henrique Gustavo Steinwandtner je zbog isključenja protiv Alumnusa kažnjen s dvije utakmice zabrane igranja. Nije ga bilo protiv Nove Gradiške u četvrtfinalu Kupa, a neće ni protiv Olmissuma u polufinalu. Haron Džanković je dugo bio na listi ozljeđenih. Iako ga čeka operacija, vratio se treninzima. Bit će među kandidatima za nastup na Final fouru Kupa Hrvatske, koji se igra 10. i 11. prosinca. Square u Pulu putuje u četvrtak, 9. prosinca. 

24. travanj 2024 04:39