StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

STARR PRVAK, SREBRO LIBERTAS MARINKOLORU, LIGA SE POVEĆAVA ‘Pituri‘ ipak imaju priliku osvojiti trofej u sezoni 2019./20.!

Piše Tonči Vlašić
24. svibnja 2020. - 12:07
Varaždinski StaRR je prvak, to mu je treća ukupno i treća uzastopna titula prvaka Hrvatske. Bio je doprvak 2017. kad je naslov po prvi put osvojio Libertas Marinkolor, a nakon toga je najbolji, 2018., 2019. i sad 2020. godine. Izvršni odbor Hrvatskog stolnoteniskog saveza potvrdio je volju većine klubova, te je zaključio prvenstvo, koje je prekinuto sredinom ožujka zbog pandemije Covida-19, a koje nije bilo moguće zaključiti u regularnim uvjetima.

StaRR je pet kola prije kraja prvenstva imao stopostotni učinak, dobio je svih trinaest utakmica, dok je Libertas Marinkolor, aktualni doprvak, bio drugi s jedanaest pobjeda i dva poraza. Dubrovački sastav je izgubio oba ogleda protiv StaRR-a. 'Pituri' su imali dvije pobjede više od trećeplasiranog GSTK Zagreb, a pet više od četvrtog Vodovoda iz Osijeka.

Izvršni odbor HSTS-a odlučio je kako niti jedan klub neće ispasti iz HEP Super lige, kako će se liga povećati za dva kluba, te kako će u sezoni 2020./21. u njoj nastupati 12 klubova. Uz deset 'starih' (StaRR, LIbertas Marinkolor, GSTK Zagreb, Vodovod Osijek, Split, Slavonski Brod, Srdoči, Pula i Požega), novi su članovi Cibalia iz Vinkovaca, prvak drugog razreda skupine Istok, te Donat iz Zadra, prvak drugog razreda skupine Zapad. Isto tako odlučeno je kako će u sezoni 2021./22. i dalje ostati liga s 12 klubova.

Sve završnice pojedinačnog i ekipnog prvenstva Hrvatske (od najmlađih kadeta do juniora), ali vjerojatno bez parova, trebale bi se igrati krajem lipnja. Točan termin i mjesto održavanja završnica utvrdit će se za nekoliko dana nakon što HSTS dobije upute od Nacionalnog stožera civilne zaštite o epidemiološkim mjerama.

Hrvatski kup će se ipak odigrati do kraja ove sezone, a krajnji rok za odigravanje završnog turnira je do početka nove sezone, koja bi trebala startati sredinom rujna 2020. godine. Kup je stigao do četvrtfinala. Libertas Marinkolor je gost drugoligaša Ploča, a još igraju: Samobor – GSTK Zagreb, Vrsar – Vodovod Osijek te Mladost Petrinja – StaRR. U četvrtfinalu se igra jedna utakmica. Nakon toga slijedi Final 4 (polufinala, te finale). Prva dva izdanja Kupa Hrvatske osvojio je Libertas Marinkolor (2017. i 2018.), dok je 2019. pobjednik bio GSTK Zagreb. 

Što se tiče registracije igrača za sljedeću sezonu najave prelazaka bit će od 11. do 31. srpnja 2020., dok bi prelazni rok bio od 1. do 17. kolovoza 2020. godine. Godišnja skupština HSTS-a održat će se u subotu, 4. srpnja 2020., u Zagrebu. Ove godine HSTS slavi 80 godina postojanja, a svečana proslava će biti 24. listopada 2020. godine.
25. travanj 2024 00:45