StoryEditorOCM
OstaloSKUPŠTINA |

STANKO MANENICA PODNIO OSTAVKU Tomislav Luburić novi čelnik Plivačkog kluba Jug

Piše Tonči Vlašić
31. kolovoza 2021. - 23:02

Plivački klub Jug je na svojoj stranici objavio kako je na Skupštini kluba predsjednik Stanko Manenica podnio ostavku, a za novog predsjednika izabran dugogodišnji član uprave Tomislav Luburić.

Ostavku Manenice, koji je na čelo kluba stigao krajem 2011. godine kad je preuzeo kormilo od Lučija Đovića, tražio je sam gradonačelnik Mato Franković, koji je predlagao da se obustavi isplata sredstava klubu pogotovo nakon što je prije dvije godine dubrovačka policija podnijela kaznenu prijava protiv čelnika Plivačkog kluba Jug.

Pisalo se kako je policija utvrdila da je Manenica kaznena djela počinio tako što je posuđivao novac sportskog kluba svojim trgovačkim društvima u kojima je odgovorna osoba, ali novac nije vratio, nego je, “na ime namirenja duga, ispostavljao neistinite račune za pružene zaštitarske, prijevozničke i ugostiteljske usluge. Osim toga kako se koristeći lažnim putnim nalozima i računima za hotelski smještaj na različite načine prisvajao novac ostvaren vlastitom djelatnošću kluba. Time je sebi i svojim trgovačkim društvima pribavio imovinsku korist veću od 1,3 milijuna kuna.

Bilo je i onih gradskih vijećnika, poput Mara Kristića, koji se tad nisu složili s Frankovićem ističući kako treba pričekati jer 'čovjek, bez obzira na sve, koliko god postojale indicije, nije osuđen'. Inače, Kristić je u nekoliko navrata prije toga tražio veću kontrolu trošenja proračunskih sredstava. 

Unatoč činjenici da još slučaj nije zaključen, Manenica je sad otišao. Po svemu sudeći kako bi klub 'došao do zraka'.

Ostat će, kad se gledaju samo rezultati u bazenu zapisano kako je pod njegovim vodstvom Plivački klub Jug ostvario najbolje rezultate u posljednje vrijeme, pogotovo plivači. Jug danas ima nekoliko reprezentativaca, ima državne prvake i u seniorskoj konkurenciji u kojoj se i štafeta popela po prvi put i na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, potom i medalju na ekipnom prvenstvu Hrvatske. Zatim, organizacijski je miting Zlatni Orlando napravio korak naprijed. Upisan je u međunarodni kalendar, bio ove godine čak i kvalifikacijsko natjecanje za odlazak na Olimpijske igre.

25. travanj 2024 07:53