StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Square lovi majstoricu, Maro Đuraš je trenirao, kapetan ‘crveno plavih‘ Hrvoje Cvjetković: ‘Uz pomoć punih tribina možemo do uspjeha!‘

Piše Tonči Vlašić
13. svibnja 2022. - 11:46

DOIGRAVANJE ZA PRVAKA

Doigravanje za prvaka, četvrtfinala: Olmissum (1) – Vrgorac (8) 2:0, Crnica (4) – Novo vrijeme (5) 0:2, Futsal Pula (2) – AFC Universitas (7) 2:0, Square (3) – Futsal Dinamo (6) 2:1

Prve utakmice, petak, 22. travnja, Omiš: Olmissum – Vrgorac 2:1, Pula: Futsal Pula – AFC Universitas 6:2, subota, 23. travnja, Šibenik: Crnica – Novo vrijeme 3:4, ponedjeljak, 25. travnja, Dubrovnik: Square – Futsal Dinamo 3:1.

Druge utakmice, petak, 29. travnja, Makarska: Novo vrijeme - Crnica 5:1, subota, 30. travnja, Vrgorac: Vrgorac - Olmissum 0:1, Split: AFC Universitasy - Futsal Pula 0:1, Zagreb: Futsal Dinamo - Square 7:1. 

Majstorica, utorak, 3. svibnja, Dubrovnik: Square - Futsal Dinamo 5:3

Polufinala, prve utakmice, petak, 6. svibnja, Omiš: Olmissum (1) - Novo vrijeme (5) 1:2, Pula: Futsal Pula (2) - Square (3) 3:0

Druge utakmice polufinala, petak, 13. svibnja, Makarska (18.15 sati): Novo vrijeme - Olmissum, Dubrovnik (20 sati): Square - Futsal Pula. 

Nema Marka Kuraje, nema Luja Jurišića, prvog zbog tri žuta kartona, trećeg je zaradio u Puli, u prvoj utakmici polufinala, a drugog zbog isključenja u majstorici četvrtfinala protiv Futsal Dinama koji je kažnjen s dvije utakmice neigranja.

Hrvoje Cvjetković, kapetan Squarea, vjeruje kako će obojica igrati već u majstorici polufinala.

- Kuraja je na svojoj poziciji među najboljim igračima lige. Lujo je imao odličnih utakmica ove sezone. Svaki izostanak je udarac za nas, ali naučili smo se nositi s time, pogotovo ove sezone. Na prste jedne ruke se mogu nabrojiti utakmice kad smo bili kompletni. Ako uspijemo svladati Pulu u drugoj utakmici, izboriti majstoricu, nismo bez izgleda pogotovo jer ćemo tad biti kompletni. Naravno, ne dogodili se što neželjeno u ovoj drugoj utakmici – rekao je Cvjetković, rekorder po broju nastupa za Square. Rekord je oborio krajem prošle sezone kad je 318. put nastupio za 'crveno plave'. Bilo je to u drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja. Olmissum je u dva koraka bio uspješniji, te je to bila zadnja utakmica sezone 2020./21.

Sad je Square napravio korak naprijed. Igra ove sezone polufinale.

- Pula je momčad koja nikome ništa nije poklonila. Dobro je posložena. Predvodi je Žarko Luketin, ponajbolji vratar, ali uz pomoć punih tribina možemo do uspjeha.

Maro Đuraš je bio u Puli, nije igrao, ali je bio u zapisniku utakmice.

- Trenirao je proteklih dana. Bit će opet u sastavu. Svi se nadamo kako će ovaj put moći pomoći. Ne treba govoriti o Maru, kakav je igrač, i koliko bi nam njegov povratak značio.

image

Maro Đuraš (Square)

Tonči Vlašić

Cvjetković je nekoliko puta igrao u polufinalu doigravanja za prvaka, nikad u finalu.

- Nadam se kako ćemo to uspjeti ove godine.

U drugom polufinalu Novo vrijeme je dobilo Olmissum usred Omiša u prvoj utakmici doigravanja. Druge se igra u Makarskoj. Ako bi se u finalu našli Square i Novo vrijeme, 'crveno plavi' bi imali prednost domaćeg terena.

- Prvo, što se tiče drugog polufinala, Novo vrijeme je pogodilo formu. Sjajni u zadnja dva, tri kola ligaškog dijela, te sjajni u doigravanju. Osvojili su na početku sezone kup, sad imaju 1:0 protiv prvaka u polufinalu i domaći teren u drugoj utakmici. Ne bih otpisao Olmissum bez obzira što sad Novo vrijeme ima veliku prednost.

Hoće li Novo vrijeme u finale, ili će se u Omišu igrati majstorica, znat će se prije nego počne utakmice u Gospinom polju. U Makarskoj se igra s početkom u 18.15 sati. Utakmica Square – Futsal Pula kreće u 20 sati.

Kome će petak trinaesti biti sretan?

image

Ovacije za Marka Kuraju i Square. Nitko nije ostao sjediti na svom mjestu!

Tonči Vlašić
23. travanj 2024 21:17