StoryEditorOCM
OstaloNASTAVLJA SE PRVA HMNL |

SQUARE KREĆE NA PUT(OVANJE IZ SNOVA) Prvo preostala tri kola ligaškog dijela, a potom će Despotović povikati: ‘Juriš!‘

Piše Tonči Vlašić
18. lipnja 2020. - 10:09
Alumnus Sesvete i Square otvaraju u Sesvetama nastavak sezone u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi, koja je zbog pandemije bila naprasno prekinuta sredinom ožujka, koja je zbog tri mjeseca prisilnog odmora doživjela promjene u načinu odigravanja, a sve zbog želje da se odigra do kraja.

Ne, nisu promjene u ligaškom dijelu sezone jer će se odigrati preostala tri kola do kraja, već u onom drugom, završnom dijelu, odlučujućem - doigravanju za prvaka. Neće se igrati na dvije pobjede u četvrtfinalu i polufinalu, a u finalu na tri, već u sva tri kruga doigravanja odlučuje jedna utakmica, koja se igra na terenu bolje plasiranog u ligaškom dijelu. Dakle, svaka će biti hamletovska: 'Biti ili ne biti'. Nema popravnog. Tko izgubi – (is)pada!

Square u završnicu sezone ulazi s promjenama u sastavu. U 'crveno plavom' dresu nećemo više gledati Brazilca Keka i Španjolca Jose Carlosa Lopeza Lozana. Otišli su kući prije nego je pandemija zatvorila granice, a poslije, kad je odlučeno – nastavit će se sezona, i kad su se granice otvorile, u Gospinom polju su odlučili kako će nastaviti bez njih, kako će cilj pokušati ostvariti i bez njihove pomoći.

Frane Despotović, koji je sjeo na klupu Squarea nekoliko dana prije naprasnog prekida prvenstva, te odradio dvije utakmice, bio je kristalno jasan u razgovoru uoči nastavka sezone nakon više od tri mjeseca 'odmora'.

- Ciljam na prvo mjesto. Zanima me samo prvo mjesto. Idem na prvo mjesto. Nadam se da će me igrači slijediti! – istaknuo je nekadašnji hrvatski reprezentativac, i kapetan mini 'Vatrenih'.

image
Frane Despotović je bivši kapetan hrvatske malonogometne reprezentacije. Stigao je dan nakon što je uprava 'crveno plavih' smijenila Antuna Bačića zbog lošeg ulaska u drugi dio ligaškog dijela sezone. Despotovića mnogi pamte po igrama u dresu Splita za koji je nastupao od 2003. do 2007. godine (90 utakmica/44 pogotka), a s kojim je dva puta bio prvak Hrvatske, osvajač Kupa Hrvatske, te sudionik elitne runde Lige prvaka


Square je uoči prekida, nezaboravnog šesti trećeg sa šest tri dobio Novo vrijeme Apfel, aktualnog prvaka, kojeg je dobio i krajem 2019. usred Makarske. Tad pod vodstvom Antuna Bačića. I te dvije pobjede protiv momčadi, koja je bila sudionik elitnog klupskog natjecanja, europske Lige prvaka, razlog su što je Despotović najavio juriš na trofej, kojeg nema u vitrinama kluba – naslov prvaka Hrvatske.

Hrvoja Cvjetkovića, Mara Đuraša, Pelea, Zorana Primića i ostale do kraja ligaškog dijela čeka prvo obrana pozicije broj četiri, posljednje koja donosi prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Peti Futsal Dinamo ima samo dva boda manje, a želja je u Gospinom polju, naravno, biti i bolji (čita: izgurati Crnicu, koja ima četiri boda više, s trećeg mjesta, dok su prva dvojica, Olmissum i Novo vrijeme Apfel, gotovo neuhvatljivi, Olmissum ima osam, a Novo vrijeme Apfel sedam bova više, a u igri je još samo 9 bodova).

Taj prvi zadatak Squarea sastoji se od dva gostovanja (Alumnus Sesvete te u zadnjem kolu AFC Universitas) te jednog domaćinstva (Vrgorac u predzadnjem kolu). Ali, što god se dogodi (ostvari) u preostala tri kola ligaškog dijela sezone, drugi je najvažniji, a tu je sve kristalno jasno – tko naniže tri pobjede – taj je prvak, i taj će jedini biti na kraju zadovoljan!

Square put Sesveta kreće danas, dan prije utakmice. Na put će dvanaest igrača, dva vratara, Zoran Primić i Alen Turuk, te Haron Džanković, Hrvoje Cvjetković, Blago Gašpar, Adrijan Micevski, Antonio Konsuo, Josip Nebergoj, Pele, Mirko Hrkač, Maro Đuraš i Ante Daničić. Uz trenera Franu Despotrovića na klupi će biti još samo Mato Cvjetković u ulozi službenog predstavnika kluba. Zbog tri žuta kartona utakmicu protiv Alumnusa Sesvete, koji se bori za prvoligaški život, preskočit će Marko Kuraja.

Utakmica u Sesvetama između Alumnus Sesveta i Squarea počinje u 18 sati bez prisustva gledatelja. Sudit će je Babić i Mujan.

image
Radost Squarea foto: Tonći Plazibat/HANZA Media


SEMAFOR PRVE HMNL
Petak, 19. lipnja, Sesvete, 18 sati:
Alumnus Sesvete – Square, Zagreb, 18.15 sati: Futsal Dinamo – AFC Universitas, Makarska, 20 sati: Novo vrijeme Apfel – Crnica, nedjelja, 21. lipnja, Split, 18.,30 sati: Split – Olmissum, ponedjeljak, 22. lipnja, Vrgorac, 18.30 sati: Vrgorac – Uspinjača Gimka.

Poredak: 1. Olmissum 33 boda, 2. Novo vrijeme Apfel 32 boda, 3. Crnica 29 bodova, 4. Square 25 bodova, 5. Futsal Dinamo 23 boda, 6. Vrgorac 20 bodova, 7. Uspinjača Gimka 17 bodova, 8. AFC Universitas 13 bodova, 9. Alumnus Sesvete 12 bodova, 10. Split 7 bodova.
25. travanj 2024 00:05