StoryEditorOCM
OstaloPLIVAJ, VOZI, TRČI |

SPRINT TRIATLON NA ZAGREBAČKOM JARUNU Dubrovkinja Ana Lučić s osobnim rekordom do bronci na državnom: ‘Moglo je bit još bolje!‘

Piše Tonči Vlašić
12. rujna 2020. - 15:50
Bilo je teško. Bilo je vruće. Očekivala sam bolji rezultat. Plivanje sam odradila loše. Zatim nisam uspjela uhvatiti grupu na bicikli, nisam bila u zavjetrini, te sam izgubila dosta snage jer sam vozila sama. Na kraju je trebalo nadoknaditi zaostatak na trčanju – priča Ana Lučić nakon što je odradila državno prvenstvo u Sprint triatlonu na zagrebačkom Jarunu. Isplivala je Dubrovkinja 750 metara, odvozila na bicikli 20 kilometara te istrčala 5 kilometara.

- Sat, sedam minuta i 18 sekundi! Uf, to mi je najbolji rezultat, ali moglo je već sad bit bolje. Iduće sezone, uvjerena sam, hoće!

Treća 2020. u državi u juniorskoj konkurenciji, treća u kategoriji natjecateljica do 19 godina, te sedma u apsolutnoj kategoriji.

- Trebalo je proći kvalifikacije za nastupiti na finalu državnog prvenstva u Sprint triatlonu, koje je ujedno bilo završnica Hrvatske triatlon lige. I tu sam osvojila medalju. Treća sam u juniorskoj konkurenciji.

image
Na startu - 70 metara plivanja - Ana Lučić (Triatlon klub Dubrovnik) foto: Tonči Vlašić

image
Skok u Jarun - Ana Lučić foto: Tonči Vlašić

image
Nakon plivanja - trk do bicikle - Ana Lučić foto: Tonči Vlašić

image
Drugi dio zadatka - 20 kilometara vožnje biciklom - Ana Lučić foto: Tonči Vlašić

image
Treći dio zadatka - 5 kilometara trčanja - Ana Lučić u cilju foto: Tonči Vlašić


Prva kvalifikacijska stanica je trebao biti Trogir, ali je otkazan zbog korone.

- Priča je počela s Marjanskim đirom gdje sam bila prva juniorka, te četvrta ukupno. Nakon toga je iduće kolo bilo ovdje na Jarunu, ali sam falila stazu na trčanju te ostala bez plasmana. Tad sam plivanje odradila odlično, kao i vožnju biciklom... Danas obrnuto. Trčanje sam sad pogodila. Bila odlična. Plivanje i vožnja biciklom ovaj put nisu bili tako dobri.

Ipak, unatoč diskvalifikaciji u 2. kolu, odličan rezultat u Splitu je bio dovoljan za prolaz u finale, a nakon finala, kad su oko nje bili svi najbolji, čak tri bronce oko njenog vrata.

- Moje nove medalje s državnih prvenstava u mojoj novoj sportskoj priči.

image
Ana Lučić (Triatlon klub Dubrovnik) foto: Tonči Vlašić


Ana Lučić je s pet godina počela plivačku karijeru. U kapici Juga osvojila je dvadesetak medalja na državnim prvenstvima. Bila je i državna prvakinja u plivanju s klupskom štafetom. Prošle godine je prvi put nastupila na akvatlonu. Nakon toga je počela svoju novu sportsku priču.

Ove godine, prije nepuna dva mjeseca, osvojila je čak četiri zlata na državnom prvenstvu, bila najbolja u svojoj juniorskoj konkurenciji, te u konkurenciji natjecateljica do 19 godina, i to u dvije discipline, akvatlonu i sprint akvatlonu. Sad bronce u Sprint triatlonu u juniorskoj konkurenciji te u konkurenciji natjecateljica do 19 godina, plus bronca u juniorskoj konkurenciji u Hrvatskoj triatlon ligi. Ukupno sedam medalja s državnog u svojoj prvoj godini nove sportske priče!

image
Ana Lučić (Triatlon klub Dubrovnik) foto: Tonči Vlašić
19. travanj 2024 05:01