StoryEditorOCM
OstaloFESTA SLOBODNE DALMACIJE

Sportsko ime Dalmacije: sva tri domaća trofeja su prevagnula na njihovu stranu, Jugaši najbolja momčad!

Piše Tonči Vlašić
1. veljače 2023. - 20:32

Jugaši su najbolja momčad u tradicionalnom izboru Slobodne Dalmacije, ‘Sportsko ime Dalmacije‘ za 2022. godinu. Sva tri domaća trofeja su prevagnula na njihovu stranu.

Prvi osvojen ima najveću težinu, naravno, to je naslov prvaka Hrvatske s kojim su zaključili sezonu 2021./22., a zatim su na početku nove uzeli prvo premijerno izdanje Superkupa, te nakon toga i Kup Hrvatske. Naravno, ne treba zaboraviti ni treće mjesto u Regionalnoj ligi, ali i nastup na završnom turniru europske Lige prvaka. Međutim, kad je Jug u pitanju, broje se u Gružu samo trofeji te su ta dva plasmana po dobrom starom običaju gurnuta u stranu.

Tri trofeja, a trojica Jugaša su skoknula do Splita, svaki ‘pjan’ je bio pokriven - Ognjen Kržić u ime uprave, Vjeko Kobešćak u ime struke, te u ime momčadi Loren Fatović. Skupa su sportski direktor, trener odnosno kapetan izašli na pozornicu Hrvatskog doma u Splitu, a od svih skupa, koji su se okupili na festi Slobodne Dalmacije, dobili su pljesak, dok su iz ruku Denija Lušića, legendarnog splitskog vaterpoliste, velikog rivala 80-ih, preuzeli trofej ‘Slobodne’ na kojem se zahvalio jugov kapetan i reprezentativac, jedan od junaka i uspjeha hrvatske reprezentacije, koja je upravo u Splitu osvojila naslov prvaka Europe.

image

Jugaši najbolja momčad

Tonči Vlašić/

NAJ, NAJ, NAJ ZA 2022. 

Dobitnici, najveća nada: Luka Vušković, nogometaš Hajduka, Dalmatinac u svijetu: Luka Modrić, nogometaš Real Madrida i hrvatske reprezentacije, najbolja ženska ekipa: Ženski nogometni klub Split, najbolja momčad: Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje, najbolja sportašica: Lena Stojković, taekwondašica Marjana, te najbolji sportaš: Marko LIvaja, nogometaš Hajduka. 

image

Dobitnici nagrada Sportsko ime Dalmacije 2022.

Ante Čizmić/Cropix
01. travanj 2023 06:20