StoryEditorOCM
OstaloTRADICIONALNI IZBOR 'SLOBODNE DALMACIJE'

SPORTSKO IME DALMACIJE Izbornik Ivica Tucak uručio Jugašima trofej za najbolju momčad, koju je preuzeo Paulo Obradović

6. veljače 2020. - 21:19
Opet se pljeskalo Jugašima, ne za izvedbu u Gružu, kao što je to bio slučaj samo 24 sata prije protiv Olympiacosa u europskoj Ligi prvaka za pobjedu 13:9, ili protiv nekog drugog suparnika doma ili u gostima, ne, nisu u četvrtak, 6. veljače, opet igrali utakmicu za bodove ili za prolaz dalje, već su zbog rezultata ostvarenih prošle godine izašli na pozornicu u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu gdje je ove godine održano proglašenje pobjednika “Sportskog imena Dalmacije”. Najtrofejniji hrvatski vaterpolski klub ponio je laskavi naslov najbolje momčadi Dalmacije u godini koja je iza nas, a u 2019. su vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja obranili naslov prvaka Hrvatske, bili drugi u Regionalnoj ligi i Kupu Hrvatske, te peti na završnom turniru europske Lige prvaka. 

- Početak godine idealno je vrijeme da se sagleda sve što se na određenom polju dogodilo u prošloj godini, pa tako i da naši čitatelji pogledaju u retrovizor sportskih uspjeha sportaš(ic)a i klubova regije. Čitatelji su za svoje favorite mogli glasovati putem kupona koji su izlazili na sportskim stranicama “Slobodne Dalmacije” ili putem internetske stranice lista. Ljubitelji sporta dali su si oduška, dali su glasove svojim ljubimcima. Sve je bilo otvoreno, moglo se glasovati za svakog od sportaša, pod uvjetom da je to naravno potkrijepljeno rezultatima i uspjesima u 2019. godini, a njih, hvala Bogu, lani, kao ni uvijek dosad kada je u pitanju dalmatinski sport, nije nedostajalo. Još jedan je to dokaz da “nije u šoldima (baš) sve”, iako novca ovdašnjem sportu najviše nedostaje. Neizvjesna utrka trajala je sve do posljednjih trenutaka, na koncu je u nekim slučajevima presudio vrlo mali broj glasova, pa smo tek u dramatičnoj završnici dobili pojedine pobjednike - istaknuli su iz sportske redakcije Slobodne Dalmacije.

Jugašima je nagradu u ime Slobodne Dalmacije uručio vaterpolski izbornik Ivica Tucak, a preuzeo je Paulo Obradović, igrač kojeg bi mnogi opet vidjeli u kapici reprezentacije. Tko zna, možda je baš festa 'Slobodne Dalmacije' bila prilika da Tucak i Obradović popričaju na tu temu. Uz Meda, kako svi od milja zovu Obradovića, Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje su u Splitu na svečanosti predstavljali Ognjen Kržić, sportski direktor, zatim trener Vjekoslav Kobešćak, te igrač Luka Lozina

Najbolja sportašica je taekwondašica splitskog Marjana Matea Jelić, najbolji sportaš strijelac solinskog Dalmacijacementa i hrvatski reprezentativac Petar Gorša, dok je Ženski nogometni klub Split najbolja ženska ekipa. Nagradu za 'Najbolji Dalmatinac u svijetu' dobio je nogometaš Nikola Vlašić, dok su najveće nade dalmatinskog sporta plivač splitskog Jadrana Franko Grgić i Klara Kovač iz Taekwondo kluba Marjan.

Proglašenje je uz laureate okupilo brojne poznate sportaše, bivše i sadašnje, bio je i nogometni izbornik Zlatko Dalić, uglednici iz društvenog života Dalmacije, novinari...
24. travanj 2024 01:43