StoryEditorOCM
OstaloDJECA SQUAREA U FINALU PRVENSTVA

Slavit će naš ‘mali‘, samo ne znamo koji, Marko Kuraja ili Antonio Konsuo? ‘Ha, nemojte me krivo shvatit, ali bi ipak volio da to budem ja!’

Piše Tonči Vlašić
13. svibnja 2023. - 01:19

Nije uspio Square otići do kraja ove sezone. Protiv Novo vrijeme izgubio je obje za bodove, protiv Olmissuma sve četiri u prvenstvu, obje u ligi, sad obje u polufinalu doigravanja, protiv Futsal Dinama bez pobjede u dvije ligaške utakmice, stoji, i bez poraza, ali..

U Superkupu je pao na startu završnog turnira u Makarskoj, u polufinalu od Pule, a u Kupu Hrvatske zaustavljen (k)od Pule u osmini finala. Priželjkivali smo više, prvenstveno zbog (napokon) povratka Daria Marinovića...

Nada umire posljednja. Neki dan je na svojoj stranici Square ispisao: ‘Samo jednu želju imam...’

Valjda će se i to jednog dana dogoditi.

Tko će ove sezone biti prvak? Treći put Olmissum ili prvi put Futsal Dinamo? Tko god bude, slavit će jedan naš ‘mali’ iz Gospina polja, Marko Kuraja ili Antonio Konsuo. Kuraja je pogodio u drugoj utakmici polufinala mrežu Squarea na početku nastavka, potpisao u Gospinom polju vodstvo 2:0, nakon toga su ‘crveno plavi’ morali igrati na sve ili ništa. Taj rizik im se nije isplatio, te je nakon 4:1 u Omišu, Olmissum istim rezultatom slavio i u Gospinom polju. Futsal Dinamo je iznenadio Novo vrijeme u Makarskoj, a sad izveo preokret kod kuće – od 0:2 do 3:2 i stigao do najvećeg uspjeha, finala!

Konsuo je bio u startnih pet. Počeo je utakmicu, koja je napunila do vrha zagrebački Dom sportova, koja je odigrana u atmosferi kakva nije viđena na malonogometnim terenima, pred više od tri tisuće navijača...

- Iskreno, ne znam kako bih opisao atmosferu, bilo je neopisivo, prekrasno, fantastično... Što reći kako sam se osjećao u terenu. Nedoživljeno. Možda je najbolje ljudima reći da pogledaju fotografije s utakmice, ili još bolje video... – javio se Konsuo.  

image

U zagrebačkoj Dvorani II Doma sportova na utakmici Futsal Dinamo - Novo vrijeme (Antonio Konsuo, plavi, čeka da sudac označi početak, te makarski sastav, bijeli, krene s centra)

Gpran Mehkek/Cropix
image

U zagrebačkoj Dvorani II Doma sportova na utakmici Futsal Dinamo - Novo vrijeme

Gpran Mehkek/Cropix

- Moje prvo finale. Nikad prije nisam igrao finale. Kuraja jest. Eto, lijepo je to što će netko od nas dvojice osvojiti naslov. Ha, nemojte me krivo shvatit, ali bi ipak volio da to budem ja... Hahaha – raspoložen je Antonio.

Dva puta Olmissum i Futsal Dinamo ove sezone za bodove, oba puta bez pobjednika, 4:4 u Omišu, a 1:1 u Zagrebu.

- Još sam vruće glave... Još sam pod dojmom atmosfere i uspjeha u polufinalu. Izbacili smo Novo vrijeme, branitelja naslova. Obje utakmice su bile prave. I prva u Makarskoj. Donijeli smo Ligu prvaka u Zagreb zahvaljujući plasmanu u finale, a finale? Igra se na tri pobjede. Možda na kraju budu i četiri utakmice, možda i svih pet. Jedno je sigurno, svaka utakmica će biti teška.

Futsal Dinamo na startu sezone u donjem dijelu tablice.

- I tad smo izgledali dobro na terenu, ali imaš tri, četiri prilike za pogodak, ne iskoristiš ih, suparnik jednu i pogodi. Uglavnom, nije išlo... Najvažnije, u niti jednom trenutku nismo sumnjali u sebe. Drugi dio, pa i ovo doigravanje, potvrđuju kako smo ostali svima dužni u tom prvom dijelu – naglasio je Konsuo.  

image

Antonio Konsuo, Dubrovčanin u Futsal Dinamu (druženje s malim navijačima ‘Plavih‘)

Kuraja? Što kaže Župljanin u dresu Olmissuma, prošle sezone najbolji strijelac Squarea, aktualni hrvatski reprezentativac.

- Zasluženo smo pobijedili Squarea, i prvu u Omišu, i sad u Gospinom polju. Dosegnuli smo pravu formu. To je presudilo. Da, Squareu ne ide protiv Olmissuma, pa ne ide? Bilo je tako i kad sam ja igrao za Square. Možda je to iz razloga što Olmissum uvijek igra tvrdo, što mu je obrana odlična, i taj njegov način igre očito ne leži Squareu.

Okrenuo se i Kuraja finalu. Je li vidio atmosferu u Zagrebu? To njega čeka u drugoj utakmici finala?

- Vidio sam.... Baš sam maloprije gledao portale. Ali, mi smo prošli Pulu, prošli smo sad Square, te se ne moramo nikoga bojat. Uz to imamo prednost domaćeg terena, eventualna majstorica će biti u našoj dvorani. Naravno, Dinamo je odlična momčad, ali, kažem, ako smo prošli Pulu i Square, vjerujem kako možemo i Dinamo. Antonio Konsuo? To je moj prijatelj, ali, zna i on, na terenu je to druga priča, kao što je bilo sad protiv Squarea.

image

Marko Kuraja u dresu Olmissuma

image

Marko Kuraja (Olmissum)

Mnk-olmissum/

Kuraja prvi put u finalu prvenstva Hrvatske, ali ne prvi put da je na korak do naslova prvaka. Je li tako?

- Da, ovo je moje drugo finale. Prvo sam igrao u Italiji. Sa Squareom nisam uspio. Tko zna, možda jednog dana budem u prilici i s njim to ostvariti – rekao je Kuraja.

Prva utakmica finala, nema još potvrde, trebala bi se igrati u Omišu u petak, 19. svibnja. 

16. travanj 2024 21:00