StoryEditorOCM
OstaloMLAĐE JUNIORSKO, JUNIORSKO I MLAĐE SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU

SJAJNI MARIO ŠURKOVIĆ Jugaš oborio deset godina stari državni rekord te pokupio sva tri zlata na 200 mješovito!

29. srpnja 2019. - 22:49
Mario Šurković je državni prvak na 200 metara mješovito, i to je bio najbolji ne samo u svom uzrastu - mlađih juniora, već i u konkurenciji juniora te mlađih seniora. Tri zlata je uzeo isplivavši u Zagrebu, na Savi, mlađe juniorski rekord Hrvatske, koji je punih deset godina držao Fran Krznarić iz zagrebačke Mladosti. Jugov reprezentativac je plivao čak 75 stotinki sekunde brže od starog državnog rekorda. Cilj je dotaknuo nakon 2 minute, 6 sekundi i 85 stotinki!

Šurković je sekundu i 60 stotinki bio brži od drugoplasiranog u mlađe seniorskoj konkurenciji, godinu dana starijeg Luke Kmetića iz Mladosti, a gotovo tri sekunde od trećeplasiranog, dvije godine starijeg Filipa Đurića iz Dubrave.

Uspjeh Plivačkog kluba Jug prvog dana PH 'podebljao' je Michel Brassard, koji je doplivao do dvije bronce u disciplini 200 metara slobodno s vremenom minuta, 55 sekundi i 1 stotinka. Brassard, također Jugov juniorski reprezentativac, bio je treći u juniorskoj konkurenciji te treći u konkurenciji mlađih seniora.

- Još četvero naših plivača je nastupilo u finalima prvog dana državnog prvenstva. Vrlo blizu medalje bio je Đivo Damić, koji je zauzeo četvrto mjesto u konkurenciji juniora i mlađih seniora u disciplini 1500 metara slobodno. U istoj disciplini, u kategoriji mlađih seniora, peti je bio Đivo Matović. U B finalu utrke na 50 metara leptir nastupila je Adriana Marinović, dok je u C finalu discipline 200 metara slobodno nastupila mlađa juniorka Katarina Nenadić. Prijepodne je naša mješovita mlađe juniorska štafeta 4 puta 100 mješovito zauzela šesto mjesto. U štafeti su nastupili Marko Baletin, Mario Šurković, Antonia Šurković i Katarina Nenadić. Dakle, pet medalja, šest naših članova u finalima i štafeta. Čestitke svima na uspješnom otvaranju državnog prvenstva - istaknuo je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug.

Prvenstvo završava u četvrtak, 1. kolovoza.
18. travanj 2024 21:09