StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Sjajna uvertira uoči EP-a: Šutalo zlatna u Beogradu!

10. listopada 2016. - 11:33

Ivana Šutalo osvojila je zlato na Europskom seniorskom kupu u Beogradu. Nanizala je u glavnom gradu Srbije tri pobjede, sve tri, zanimljivo, protiv reprezentativki Mađarske.

Šutalo je bila slobodna u 1. kolu kvalifikacija, potom je dobila Kitti Nagy te se plasirala u polufinale u kojem je bila bolja od Emese Karpati. U finalu je dobila Mercedesz Szigetvari. Prve dvije borbe je dobila na ippon, finalnu na wazari. Na kraju su, i to je zanimljivo, Nagy i Karpati osvojile broncu.

Drugi je to uspjeh Ivane Šutalo u posljednje vrijeme. Prije dva tjedna je osvojila broncu, također u kategoriji preko 78 kilograma, na IJF Judo Grand Prix-u u Zagrebu, prvom velikom svjetskom judo natjecanju nakon Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Bila je to njezina prva medalja na jednom IJF-ovom Grand Prix-u.

Nastup u Beogradu bio je jedna od posljednjih provjera 21-godišnje judašice Dubrovnika, zadnjih pet godina najuspješnije sportašice Grada Dubrovnika u izboru Dubrovačkog saveza športova, uoči nastupa na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu (uzrast do 23 godine), koje će se za mjesec dana održati u Izraelu. Prošle godine je tom istom natjecanju, koje je tada održano u Bratislavi, osvojila srebro, što je njezin najveći uspjeh u karijeri.

- Treba težiti boljem uspjehu - istaknula je najavljuući nastup na mlađe seniorskom EP-u, koje se u Tel Avivu održava 11. i 12. studenog. Ivanu prije europskog očekuje državno prvenstvo do 23 godine, koje će se 15. listopada održati u Zagrebu.

19. travanj 2024 01:19