StoryEditorOCM
OstaloTUŽNI 24. LIPNJA 2020. GODINE

‘Siniša Bačić nas nije oduševljavao postignutim golovima, sjajnim driblinzima i genijalnim potezima, nismo mu pljeskali, skandirali ime, iako je to obilato zaslužio!‘

Piše Tonči Vlašić
24. lipnja 2022. - 19:15

Siniša Bačić je bio jedan od osnivača Malonogometnog kluba Square, nenadmašni kroničar, samozatajni profesionalac. Pojavno pomalo strog dok ne spoznate blagost njegovih očiju i srdačan osmijeh. Prijatelj nevelikih riječi, nesklon izražavanju emocija. Nešto poput škrte zemlje koja nenadano ponudi izdašan urod. Uljudan, seriozan, pouzdan i vrlo povjerljiv – napisao je njegov veliki prijatelj Maro Konjevod, kao i to da je Square stvarao svoj identitet na uzornosti Baćovog karaktera. 

Iznad svega Square! Briga za sve i o svemu. Poznavatelj najsitnijih detalja iz povijesti Kluba, čovjek koji ništa nije prepuštao slučaju. Baćo nas je zbog svoje izvrsnosti pomalo razmazio. Iza sebe je ostavio brižno složene i uvezane arhivske materijale Kluba koji su osobna iskaznica našeg Siniše. Besprijekoran red, točnost i ljubav koja izvire iz svakog članka, svake slike i njegovih zabilješki.

Siniša Bačić, koji nas nije oduševljavao postignutim golovima, sjajnim driblinzima i genijalnim potezima, kojem nismo pljeskali, skandirali ime i pisali o njemu panegirike iako je to obilato zaslužio., napustio nas je na današnji dan prije dvije godine.

Bio je i najdugovječniji tehniko hrvatske malonogometne reprezentacije. I tu je ostavio sve složeno. Do najsitnijeg detalja ispisao je čak 244 utakmice reprezentacije od 1994. godine, svoje prve utakmice u toj ulozi.

Otišao je prerano, iznenada, u 60. godini života, tog tužnog 24. lipnja 2020. godine.

25. travanj 2024 14:43