StoryEditorOCM
OstaloPLIVATON

ŠEST MEDALJA JUGAŠA Lea, Mia, Iva i Matea na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja!

Piše Tonči Vlašić
3. ožujka 2020. - 10:47
Ukupno šest medalja osvojili su Jugaši na plivatonu Regije 1, koji je održan u Splitu.

- Na natjecanju je nastupilo ukupno 11 klubova, te 182 natjecatelja, a mi smo nastupili s 19 natjecatelja – ističu Jugaši koji su osvojili jedno zlato, tri srebra, te dvije bronce.

Štefeta plivačica je najbolja u regiji, i to štafeta 4 puta 50 metara slobodno u sastavu: Lea Perak, Mia Perak, Iva Glavinić i Matea Miloslavić. Zatim, Lea Perak je bila doplivala do srebra u disciplinama 50 i 100 metara slobodno, dakle, osvojila ukupno tri medalje, kao i Fran Savinović, koji je bio srebrni na 50 metara leptir, brončani na 50 metara leđno, te brončani sa štafetom 4 puta 50 slobodno u kojoj su još nastupili Lukša Pavić, Roko Plečaš i Ivan Perović.

Mia Perak je čak tri puta bila četvrta, i to na 50 metara leđno, 50 metara slobodno i 100 metara mješovito, dok je Lukša Pavić bio četvrti u disciplini 50 metara prsno.

Pod vodstvom trenera Matea Sentića i Ivana Bilića u Splitu su osim osvajača medalja na plivatonu Regije 1 nastupili: Niko Benić, Toni Beran, Ivan Boroje, Mauro Garvan, Marko Ivaniš, Luka Smojver, Andro Sambrailo, Mihael Srijemsi, Bruno Štrkalj, Nikša Matičević i Matko Handabaka.
16. travanj 2024 18:36