StoryEditorOCM
OstaloPROTOKOL GRADA DUBROVNIKA

SENIORSKI PRVAK HRVATSKE U JUDU Stjepu Roku čestitali gradonačelnik Mato Franković i pročelnik Dživo Brčić

Piše PSD.
10. veljače 2020. - 16:01
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su Stjepa Roka, člana Judo kluba Dubrovnik 1966., povodom osvajanja naslova seniorskog prvaka Hrvatske. Roko do zlatne medalje stigao je na prvenstvu u Splitu ostvarivši pobjede u sve četiri borbe u kategoriji do 73 kilograma. U finalnoj borbi je bio bolji od Marina Franušića, člana Judo kluba Zagreb.
 
Ova titula dodatno je vrijedna jer označava povratak Stjepa Roka na tatami nakon tri godine izbivanja. Zlatna medalja dosadašnji je najveći uspjeh bivšeg juniorskog prvaka i seniorskog doprvaka Hrvatske - istaknuli su u čestitci gradonačelnik Franković i pročelnik Brčić, te čestitali uz to glavnom treneru Mateu Semizu i predsjedniku Judo kluba Dubrovnik 1966. Franu Stjepoviću na ovom, ali i drugim sportskim uspjesima.
 
Tijekom prijema razgovaralo se o stanju u dubrovačkom profesionalnom sportu s naglaskom na pokrenutim investicijama Grada Dubrovnika u sportsku infrastrukturu. Ovom prilikom gradonačelnik Franković najavio je nova ulaganja s naglaskom na dvoranske sportove. Kazao je kako uz energetsku obnovu postojeće sportske dvorane, koja će se financirati EU sredstvima, Grad u ovoj godini također planira uređenje bivše stanice za tehnički pregled u tzv. dvoranu „Gladijator“, a koja će također biti dostupna svih sportskim klubovima. Nova sportska dvorana, koja je u fazi projektiranja, gradit će se pored postojeće.
25. travanj 2024 06:54